Nieuw bij NMT; MAN Energy Solutions

Sinds kort mogen wij MAN Energy Solutions verwelkomen als nieuw lid van Netherlands Maritime Technology (NMT). Business Development Manager Rogier de Bakker vertelt waarom dat zo belangrijk voor hen is.

MAN, dat is toch dat bedrijf van die vrachtwagens?

“MAN Trucks & Bus is inderdaad onderdeel van hetzelfde moederbedrijf. Maar wij als MAN Energy Solutions zijn echt een ander bedrijf en richten ons op een totaal andere markt”, aldus Rogier de Bakker. “Wij willen in de maritieme sector een ‘one-stop-shop’ zijn voor niet alleen MAN-motoren en -apparatuur, maar ook voor het servicen van andere merken. En daarvoor hebben we strategische partners nodig om mee samen te werken. NMT biedt ons het netwerk dat we nodig hebben.”

Is de Nederlandse maritiem-technologische sector een nieuwe markt voor jullie?

“Zeker niet, maar we zijn tot nu toe wel wat te bescheiden geweest met onze profilering. Tenslotte worden ongeveer 50% van de schepen wereldwijd wordt door motoren van MAN Energy Solutions voortgestuwd. We willen onszelf echt meer ‘in-the-picture’ zetten.”

Wat verwachten jullie van het NMT-lidmaatschap?

“Een belangrijke reden voor het lidmaatschap zijn de belangenbehartigingsactiviteiten die jullie als NMT uitvoeren. Maar daarnaast zoeken wij een club met gelijkgestemden, bedrijven die net als wij innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Wij hopen tijdens de netwerkbijeenkomst op 25 november veel NMT-leden te ontmoeten.”