Alewijnse (2)

Alewijnse and Hauzer collaboration accelerating

13 februari 2024

Een 135-jarig bestaan en 135 projecten met succes afgerond voor IHI Hauzer Techno Coating BV. Bij Alewijnse is het dubbel feest. De samenwerking tussen Alewijnse en Hauzer is uitgegroeid tot een serieus partnerschap bij de productie van innovatieve machines voor het coaten van brandstofcellen en andere producten. Een sterk groeiende markt door onder andere de vraag naar duurzame oplossingen en de opkomst van waterstoftechnologie.

De sterke samenwerking tussen Alewijnse en Hauzer bevindt zich momenteel in een stroomversnelling. De afgelopen twee maanden ontving Alewijnse maar liefst zeven nieuwe opdrachten. Dat geeft wel aan dat er een sterke vraag is naar speciale physical vapor depostion (PVD) coating apparatuur voor de duurzame coating van producten in onder andere de auto industrie, de maritieme sector, de lucht- en ruimtevaart en medische sector.
 
Daarbij speelt de opkomst van de waterstoftechnologie een belangrijke rol. Steeds meer bedrijven produceren waterstofcellen en willen investeren in machines die op grote schaal hoogwaardige coatings kunnen aanbrengen. Een goede beschermende coating beschermt tegen corrosie en wrijving, en zorgt ervoor dat de brandstofcel veel langer mee gaat.

Belangrijke schakel

Bij de productie van de coatingmachines is Alewijnse een belangrijke schakel, Hauzer maakt gebruik van inline coatingsystemen, waarbij de afzonderlijke processtappen voor vacuümpompen, etsen, coaten en beluchten in meerdere ruimtes plaatsvinden. Voor dit productieproces zijn geavanceerde elektrische besturingspanelen nodig, die Alewijnse in hoge kwaliteit kan leveren.
 
Andrei Oprea, teamlead bij Alewijnse Marine Galati legt uit: “Wij leveren duurzame, bedrijfszekere en innovatieve verdeelsystemen en besturingskasten die het onmiskenbare hart vormen van de demand-control van deze industriële omgeving. Zo regelen de elektrische panelen het aansturen van de machines, transportbanden en andere componenten, maar ook de voeding en de beveiliging van de motoren. Als complete service leveren wij ook de bekabeling en sluiten we alles netjes aan in de panelen. De panelen worden vervolgens in de mechanische kasten van Hauzer ingebouwd.”

Unieke samenwerking

“De samenwerking tussen Hauzer en Alewijnse is uniek. We werken op basis van vertrouwen, respect, wederzijdse ondersteuning en langetermijndenken,” vult Andrei aan. “Naast het leveren van kwaliteit binnen de gestelde projecttermijnen, denken we ook mee over de beste opstelling voor een optimale productie.”

Bart Schattefor, senior buyer bij Hauzer vult aan: “We zijn erg tevreden over de samenwerking met Alewijnse. De communicatie onderling is goed, er is veel openheid van zaken naar elkaar. Dit resulteert in een goede kwaliteit van het werk.”
 
Andrei: “Uniek is ook dat we bouwen daar waar de klant zit. We zijn internationaal georiënteerd en beschikken over eigen internationale productielocaties in Nederland, Roemenië en Vietnam. Op die manier kunnen wij onze klanten in Europa en Azië de beste service bieden, zoals concurrerende prijzen, korte logistieke lijnen én flexibiliteit. Onze service en onderhoudsdiensten zijn daardoor ook uitstekend.
 
Als Alewijnse ontwikkelen we graag mee met bedrijven zoals Hauzer. Nieuwe trends uitbouwen, meedenken over de ontwerpen en onze meerwaarde op tafel leggen op het gebied van duurzaamheid, energieverbruik, innovaties en nieuwe oplossingen. Panelenbouw is een vak apart, waarin wij met onze opgebouwde expertise optimaal kunnen adviseren in zowel de maritieme als de industriële sector. Dat is de kracht van Alewijnse voor onze klanten.”