F7vlhto0

Alewijnse opent nieuw magazijn bij Damen Yachting in Vlissingen

14 december 2023

Groter, professioneler, toegankelijker Groei in de jachtensector vraagt om groei in magazijnruimte. In samenwerking met Damen Yachting heeft Alewijnse een nieuwe magazijnlocatie gecreëerd op de werf in Vlissingen, maar liefst twee keer zo groot als de vorige locatie, om de jachtenprojecten beter en professioneler te bedienen.

"We groeiden op onze oude locatie uit ons jasje”, vertelt Tom Milder, COO bij Alewijnse. “Het nieuwe magazijn is groter, professioneler, veiliger en logistiek beter toegankelijk. We hebben meer ruimte voor installatiematerialen en kabels en we kunnen werkpakketten en projectvoorraden overzichtelijker inrichten. Daarmee kunnen we een nog betere service verlenen aan alle soorten jachtenprojecten op de werf in Vlissingen.”

Het nieuwe magazijn is ingericht om vier tot vijf grote jachtenprojecten tegelijk te runnen. Zo’n zeventig installatiemedewerkers kunnen er elk moment van de dag terecht voor elektrische en installatiemateriaal met behulp van de professionele service van drie full time magazijn medewerkers. En boven het magazijn is een ruimte met circa 25 werkplekken gerealiseerd voor inbedrijfstellers, engineers en supervisors.

Om de klanten snel en professioneel te bedienen, heeft Alewijnse inmiddels al tien magazijnen op Alewijnse locaties of bij werven ingericht, niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk, Roemenië en Vietnam. Freek Bosman, teamlead facility & logistics Netherlands: “De magazijnen zijn zo ingericht dat we een snelle en flexibele service aan onze klanten kunnen bieden. We hebben onderling veel contact en maken gebruik van elkaars voorraad als dat nodig is. Op die manier kunnen we de beste service leveren aan al onze klanten in de jachten, marine en dredging & offshore sectoren.”

Een nieuw hoofdstuk in een succesvolle toekomst van Alewijnse bij het leveren van hoogwaardige diensten in de maritieme industrie.