Alewijnse (4)

Alewijnse Vietnam viert vijftienjarig bestaan met 150 succesvolle projecten

26 maart 2024

Alewijnse viert het vijftienjarig bestaan van haar vestiging in Vietnam, die inmiddels al meer dan 150 projecten op haar naam heeft staan. En de verwachtingen zijn hoog. De komende jaren verwacht het Zuidoost-Aziatische land de snelste economische groei in de komende tien jaar door te maken. Dit biedt onbegrensde mogelijkheden voor elektrische systeemintegratie in de maritieme sector.

De oprichting van een eigen vestiging in Vietnam werd vijftien jaar geleden ingegeven door het groeiende aantal projecten in de regio Zuidoost-Azië. Door het inzetten van lokaal talent en het terugbrengen van buitenlands personeel, kon Alewijnse haar klanten veel efficiënter, sneller en kosten-effectiever bedienen. Al snel werden de officiële papieren voor Alewijnse Marine Vietnam (AMV) getekend, waarbij Daniel Pop als managing director werd aangesteld. Twee jaar later verkreeg het bedrijf de status van een besloten vennootschap.

Een nieuw avontuur

Het was een spannend avontuur voor mij en mijn familie om van Roemenië naar Vietnam te verhuizen”, vertelt Daniël. “Ik wilde graag een nieuw bedrijf opstarten in het buitenland en ik ben blij en trots dat het zo’n succes is gebleken. De eerste vijf jaar hebben we ons er vooral op gericht om het bedrijf op volle snelheid te brengen, de tien jaar daarna hebben we meer dan 150 projecten met succes afgerond, met name in de sectoren bagger, offshore & transport en marine & overheid. Damen Shipyards is onze belangrijkste klant, maar we werken ook samen met gerenommeerde bedrijven en scheepswerven als Dong Bac, PT CAT, Piriou en DSCS.

Sleutel tot succes

Het geheim van het succes? Het is een meerwaarde voor onze klanten dat wij projecten met een hoog kwaliteitsniveau, met concurrerende prijzen binnen de gestelde projecttermijnen kunnen opleveren. We beschikken over een eigen panelenbouwlocatie, die recentelijk met 25% is uitgebreid naar 800 m2, om aan de toenemende vraag naar schakelbordproductie in Zuidoost-Azië te voldoen. Door deze verhoogde capaciteit kan Alewijnse meer orders aannemen voor betrouwbare en energie-efficiënte op maat gemaakte oplossingen voor alle soorten klanten.

Onze concurrentiepositie wordt verder versterkt door het aanbieden van lokale engineeringsexpertise voor alle soorten projecten. Daniel: “Engineering is een van de kerncompetenties van Alewijnse Vietnam. Ons team is momenteel betrokken bij diverse maritieme projecten, zowel lokaal als internationaal. Ons doel is om ons team verder uit te breiden om op afstand diensten te kunnen bieden aan Europese projecten, om zo verder vorm te geven aan de positionering van Alewijnse als volledig inzetbare en innovatieve systeemintegrator.”

Werken voor een toonaangevende systeemintegrator in Zuidoost-Azië

Het is altijd een uitdaging om nieuwe en vakbekwame engineers te vinden, maar omdat wij veel opleidingen en vakspecialisaties aanbieden, zien we dat mensen graag voor een langere tijd bij Alewijnse Vietnam in dienst blijven. Daniela Pop, verantwoordelijk voor de marketing & communicatie bij Alewijnse Vietnam, legt uit: “We vieren steeds meer tienjarige jubilea. Bijna de helft van onze collega’s heeft meer dan tien jaar ervaring bij Alewijnse Vietnam.

Lange dienstverbanden zijn bijzonder in het snelgroeiende Vietnam, waar mensen ontelbare kansen en mogelijkheden krijgen om hun carrière vorm te geven. Het land maakt de laatste jaren een significante groei door. Een trend die de komende jaren alleen maar zal doorzetten omdat steeds meer internationale bedrijven hun productiefaciliteiten in Vietnam vestigen, dicht bij de Chinese grens en strategische maritieme routes. Ook de lage loonkosten en goede infrastructuur spelen daarbij een belangrijke rol. 

Ondanks al die opties zien mensen het als een unieke kans om bij AMV te werken, door het grote respect en de waardering die ze bij ons krijgen, evenals het competitieve salaris en de uitstekende arbeidsvoorwaarden, die voldoen aan de laatste Europese standaarden.

“Bij AMV zetten wij de tevredenheid van onze werknemers bovenaan,” legt Daniela verder uit. “We creëren een familiesfeer door het organiseren van sociale evenementen en het aanbieden van Engelse taalcursussen en gerichte technische opleidingen. Ook moedigen wij hen aan om hun eigen stem te laten horen. Daarin onderscheiden wij ons van traditionele Vietnamese bedrijven. Het geeft hen kansen om te persoonlijk te groeien in een veelbelovend en snelgroeiend bedrijf, dat de ambitie heeft om de toonaangevende elektrische systeemintegrator in Zuidoost-Azië te worden.”