Amels 60 COME TOGETHER 14 800X280

Alewijnse voltooit elektrische systeemintegratie van eerste twee Amels 60 Limited Editions superjachten

12 april 2023

Alewijnse heeft met succes de elektrische systeemintegratie afgerond van de eerste twee schepen uit de Amels 60 Limited Editions serie. Daarmee bouwt de systeemintegrator verder op de meer dan 130 jaar ervaring in innovatieve en duurzame elektrische en automatiseringsoplossingen aan boord van superjachten en andere grote geavanceerde schepen.

Daarbij installeerde Alewijnse alle elektrische systemen aan boord van het eerste Amels 60 jacht COME TOGETHER en een deel van de elektrische installatie van het tweede Amels 60 ENTOURAGE, met uitzondering van het AV/IT-systeem. Een van de belangrijkste systemen die Alewijnse heeft ontworpen, is een ultramodern hybride aandrijfsysteem, voorzien van speciale functies voor energieopslag en piekafvlakking. Andere essentiële systemen zijn de installaties voor navigatie, communicatie, verlichting, alarmen en accommodatie.

“Het is belangrijk voor Amels om met een partner te werken die het volledige elektrische pakket kan leveren, installeren en inbouwen”, legt Alewijnse project manager William Bouman uit over de samenwerking met de werf. “Met een selecte groep partners verloopt het bouwproces van een jacht veel soepeler. Bij Amels viel de keuze al snel op Alewijnse, want er zijn maar weinig elektrische integratoren die een compleet pakket kunnen aanbieden.”

“Met uitdagende doelstellingen voor elk jacht is er geen ruimte voor fouten”, vervolgt William. “Lange levertijden voor apparatuur en vertragingen in het verkrijgen van leveringen van materialen heeft een impact op iedereen. Maar omdat Alewijnse en Amels al vele jaren samenwerken, opereren we effectief als één team. Mochten er zich problemen voordoen, dan pakken we die meteen aan en lossen we die als team succesvol op.“

Arie Midavaine, projectmanager bij Damen Yachting, beaamt de goede samenwerking met Alewijnse: “We hebben een lange en zeer vruchtbare samenwerking met Alewijnse. We werken goed samen. Door hun flexibele, no-nonsense aanpak vinden ze altijd een oplossing voor elk probleem dat zich voordoet. Persoonlijk werk ik al meer dan twintig jaar met hen samen en heb veel waardering voor hun professionaliteit en diepgaande kennis en ervaring.”