Alewijnse (6)

Alewijnse zet voet aan wal in Spanje met opening van nieuwe servicehub in Vilanova

29 mei 2024

Alewijnse opent de deuren van een nieuwe servicevestiging net buiten Barcelona, de hoofdstad van de superjachten in het Middellandse Zeegebied. Met deze strategische zet kan de elektrische systeemintegrator nu nog betere en snellere elektrische service bieden aan boord van alle soorten motor- en zeiljachten in de Mediterrane regio.

De opening van een Spaanse service hub bij Pendennis Vilonova in de havenstad Vilanova i la Geltrú in het zuidwesten van Barcelona versterkt Alewijnse’s aanwezigheid in Zuid-Europa. De spiksplinternieuwe locatie is het zusje van de service locatie in La Ciotat aan de Zuid-Franse kust, die in 2015 werd geopend. Samen vormen zij een strategische aanvulling op de service vestigingen in Nederland, Roemenië en Vietnam.

Snellere service voor superjachten

Maurice Vlaming, Manager Service bij Alewijnse licht toe: “Een eigen vestiging in Spanje maakt de specialistische kennis en service van Alewijnse direct beschikbaar in deze regio. Zo kunnen we sneller en efficiënter reageren op de servicevragen van de vele superjachten die langs de Spaanse Middellandse Zeekust varen. Onze service dekt nu een gebied van Cartagena in het westen tot aan Genova in het oosten.”

Inspelen op snelgroeiende markt

Met de strategische zet voor een nieuwe locatie speelt Alewijnse in op de snelgroeiende vraag naar service en refits in het jachtensegment.. “De markt voor schepen die upgrades en nieuwe technologieën nodig hebben, zoals audio/video, navigatie & communicatie, en automatisering, groeit snel. Eigenaren zoeken naar een partner met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van elektrificatie en automatisering,” verklaart Maurice.

One-stop-shop

Alewijnse is een gevestigde naam in de jachtbouwsector en beschikt over meer dan 135 jaar ervaring in de maritieme en industriële markt. Het bedrijf biedt een compleet pakket aan elektrische installaties en automatisering van systemen voor energieopwekking en -distributie, voortstuwing, navigatie en communicatie, audio/video, IT, entertainment, verlichting, en beveiliging. De recente samenwerking met Tijssen Elektro, een specialist in jachten tot 60 meter, tilt Alewijnse de sector naar een nog hoger niveau. Samen vormen ze een one-stop-shop voor alle soorten jachten van 30 tot 130 meter.

Leon Melet, team lead service yachts bij Alewijnse, vult aan: Ons bedrijf is nauw betrokken bij de complete levenscyclus van jachten, van nieuwbouw tot refits, onderhoud en after sales. Door de grote hoeveelheid projecten die we al hebben opgeleverd, kun je onze systemen terugvinden op tal van jachten in alle soorten en maten. Na een tijd zijn deze jachten toe aan een kleine of grote onderhoudsbeurt. Vanuit onze nieuwe service locatie in Barcelona verwelkomt ons team deze en andere jachten voor alle soorten elektrische refits, onderhoudsbeurten of service.