Bijeenkomst over de sectoren maritiem, offshore wind en waterstof in Brazilië

18 oktober 2022

Werkt u in de maritieme-, offshorewind- of waterstofsector? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Brazilië? Doe dan op 3 november 2022 mee aan de bijeenkomst over deze sectoren in het Zuid-Amerikaanse land. Deze bijeenkomst vindt plaats in Rotterdam van 15.30 tot 18.00 uur. Brazilië heeft de grootste economie in Latijns-Amerika. De haven- en scheepvaartsector zijn belangrijk voor de internationale handel. Gezien de wereldwijd groeiende vraag naar grondstoffen, zijn de havens en de infrastructuur dringend aan modernisatie toe. De Braziliaanse regering wil meer investeren in de maritieme, offshorewind- en waterstofsector. Brazilië heeft genoeg duurzame energiebronnen om waterstof te maken. Dit biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de maritieme, offshorewind- of waterstofsector, en interesse hebben in zakendoen met Brazilië.

Waarom meedoen?

U krijgt informatie over de zakelijke kansen in Brazilië op het gebied van maritiem, offshore wind en waterstof. Ook krijgt u de ruimte om vragen te stellen over bijvoorbeeld uw eigen exportplan.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de plannen van de Nederlandse overheid, de brancheorganisatie Wind & water works en Rotterdam Partners. Deze plannen voor de maritieme, offshorewind- en waterstofsector in Brazilië zijn voor de komende 3 jaar. Deze meerjarige plannen steunen bedrijven in hun internationale ambities op deze markt. Ook gaat de organisatie met u in gesprek over de uitdagingen waar uw bedrijf tegen aanloopt bij zakendoen in Brazilië. Uw opmerkingen nemen zij mee in het programma voor de komende 3 jaar. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Deelname en kosten

Wilt u meedoen met deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar e.verschoor@rotterdampartners.nl. Zet uw naam, de naam van uw bedrijf en het aantal personen erbij. De uiterste aanmelddatum is 27 oktober. Deelname is gratis. De voertaal is Nederlands.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met: Eva Verschoor, Rotterdam Partners E: e.verschoor@rotterdampartners.nl Jörgen Leeuwestein, ministerie van Buitenlandse Zaken E: jörgen.leeuwestein@minbuza.nl Auke Boere, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland E: auke.boere@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze bijeenkomst in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met Rotterdam Partners, Wind & water works en het postennetwerk in Brazilië.