Royal Van Der Leun (2)

Cor en Martin goed voor 102 Jaar Bij Royal Van der Leun

3 oktober 2023

In een gezellig druk Café de Leuning aan de Trapezium in Sliedrecht vierden Cor Usmany en Martin de Jong hun jubilea in het bijzijn van collega's, vrienden, familie en de Burgemeester van Sliedrecht.

CEO Martin den Breejen opende de festiviteiten met een korte update over de status van het bedrijf. Dit wordt snel gevolgd door een toespraak over Martin de Jong, die werkzaam is als elektromonteur. "Toen Martin in 1973 solliciteerde, was er de oliecrisis, waren er autoloze zondagen en brachten de Rolling Stones (toen al oude mannen) 'Angie' uit. En weet je wat er op Martin's sollicitatieformulier stond? Daar stond een gewenst brutoloon van 2 gulden op. Dit laat zien hoeveel er in 50 jaar is veranderd."

Martin den Breejen vervolgt: "Martin de Jong maakte zich nog weleens zorgen over het bedrijf, en dat siert hem. Het laat zien dat Martin betrokken is bij het bedrijf en dat hij er zorg voor draagt. Ook dank aan Jolanda en je gezin voor jullie steun."

Na de toespraak wordt een reischeque en een dinercheque uitgereikt aan Martin de Jong. Met een lach en een traan bedankt Martin zijn collega's voor zijn 50-jarig dienstverband. "Ik wil iedereen vriendelijk bedanken voor de fijne samenwerking. Ik heb 50 jaar met plezier gewerkt. Soms mopper ik weleens, maar ik ben echt heel blij met mijn jubileum." Zijn dankwoord wordt met luid applaus ontvangen.

Vervolgens richt Martin den Breejen zich tot Cor Usmany, die inmiddels al 52 jaar in dienst is bij Royal Van der Leun en werkzaam is als lasser in de metaalbewerking. Na al een reischeque te hebben ontvangen bij zijn 50-jarig jubileum, ontvangt ook hij een dinercheque.

Daarna neemt Burgemeester Jan de Vries het woord. "Royal word je niet zomaar, en 50 jaar in dienst evenmin. Samen zijn jullie, Cor en Martin, 102 jaar in dienst bij Royal Van der Leun. Sliedrecht staat op de 23e plaats van Nederlandse plaatsen met succesvolle bedrijfsvoering. Dat heeft te maken met allerlei factoren, waaronder goed werkgeverschap. Innoveren en producten zijn belangrijk, maar jullie, de medewerkers, zijn het kapitaal. Succes hangt samen met toegewijde medewerkers, en Cor en Martin zijn daar twee bijzondere voorbeelden van. Namens de gemeente Sliedrecht feliciteer ik jullie en onderstrepen we de felicitaties met een mooie bos bloemen."

Tot slot is er nog een verrassing voor de jubilarissen en de aanwezige collega's, vrienden en familie. De heren moeten voor een groot doek poseren. Na het weghalen van het doek blijken er twee marmeren kopstukken tevoorschijn te komen. "Cor en Martin, sorry, maar jullie blijven voor altijd in dit gebouw," vertelt Martin den Breejen. "Jullie krijgen zelfs een replica mee naar huis." Op de paal waaraan de kopstukken bevestigd zijn, zijn gouden plaatjes bevestigd met daarop de namen van alle jubilarissen, van 25 jaar tot 50 jaar in dienst. "Maar 50 jaar is zo bijzonder, dat verdient extra aandacht."