Cor Lettenga van DEKC Maritime deelt visie over ontwerpen van toekomstbestendige schepen tijdens Netwerkbijeenkomst Noord Nederland

8 december 2022

Hoe kunnen wij schepen voor de toekomst ontwerpen en wat zijn de voorwaarden waar we nu al aan moeten voldoen? Op die vraag probeert DEKC (Design Engineering Knowledge Center) een antwoord te vinden. Welke technieken zijn er bijvoorbeeld al aanwezig waarmee efficiëntere schepen kunnen worden ontwikkeld? Maar ook, kunnen wij nu flexibel genoeg ontwerpen om experimentele of nog-niet-bestaande technieken in de toekomst te kunnen toepassen? Tijdens de netwerkbijeenkomst Noord-Nederland op 15 december deelt Managing Director van DEKC Maritime, Cor Lettenga, zijn visie op het ontwerpen van toekomstbestendige schepen. "De nieuwste uitstootnormen, regelgeving en de meest recente inzichten met betrekking tot alternatieve brandstoffen geven hierbij een eerste houvast. Vervolgens laten we de modernste ontwerptechnieken de revue passeren die wij in ons dagelijks werk gebruiken om schepen beter te maken. Aan het einde brengen wij dit allemaal bij elkaar in onze algemene ontwerpfilosofie richting de toekomst, en geven we een aantal specifieke voorbeelden van hoe dit toegepast kan worden."

Schrijf je in

Je bent op donderdag 15 december  vanaf 07.30 uur van harte welkom bij Kwant Controls in Sneek voor een lekker ontbijt. Naast Cor Lettenga vertelt NMT Sector Manager Nick Bakker je over relevante ontwikkelingen in Noord-Nederland en geeft marktanalist Michel Koopman een update over de huidige marktontwikkelingen op het gebied van Short sea. De bijeenkomst duurt tot 11 uur.