Screenshot 2024 04 22 At 09 58 56

De Nederlandse Innovatie Maatschappij en De Ruyter Dieseltechniek ondertekenen overeenkomst voor Innovatie Test Centrum Sliedrecht

22 april 2024

Arie Koedood, directeur van de Nederlandse Innovatie Maatschappij(NIM), en Cor de Ruijter, CEO van De Ruyter Dieseltechniek BV, hebben vandaag de handen ineengeslagen door een overeenkomst te tekenen voor de ontwikkeling van het Innovatie Test Centrum Sliedrecht. Dit centrum zal dienen als een toonaangevende faciliteit voor de ontwikkeling en het testen van nieuwe duurzame technologieën op het gebied van motoren.

Met deze overeenkomst committeren de NIM en De Ruyter Dieseltechniek BV zich aan het uitbreiden van de motortestfaciliteiten, uitgerust met de meest geavanceerde meettechnieken. De vergunningen zijn reeds verkregen voor het testen van waterstof en binnenkort ook voor methanol. Dit betekent dat het centrum in staat zal zijn om motoren die op methanol en waterstof werken te testen tot een vermogen van 4 MW. Bovendien zal het centrum de mogelijkheid bieden om brandstofcellen te testen met een vermogen tot 1.2 MW.

Wat dit initiatief echt uniek maakt, is dat het Innovatie Test Centrum Sliedrecht het eerste in zijn soort is in Nederland. Door samen te werken aan deze innovatieve faciliteit, willen de NIM en De Ruyter Dieseltechniek BV bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame energieoplossingen en de transitie naar een groenere toekomst versnellen.