Digitale NMT Nieuwjaarsreceptie; vol hoop en ambitie het nieuwe jaar met elkaar starten

14 januari 2021

Vanuit eigen dorp of stad toch digitaal én in gedachten aanwezig zijn bij NMT’s Nieuwjaarsreceptie in het Maritiem Museum in Rotterdam. Vorig jaar hieven we daar nog met elkaar het glas. Nu moest dat, op donderdag 14 januari, digitaal. Fijn om dan toch de vertrouwde blik van onze voorzitter Bas Ort te zien en zijn aanmoedigende speech te horen. De ruim 200 deelnemers kwamen vooral samen om met elkaar te zoeken naar hoop, naar licht aan het einde van de tunnel.

Nieuwjaarswensen

Dit bleek o.a. uit de bemoedigende en soms buitengewoon originele Nieuwjaarswensfilmpjes, gemaakt door veel leden zelf, en de hartenwens van Bas voor onze sector: ‘Elk schip dat in Nederland gebouwd kan worden, wordt ook daadwerkelijk in Nederland gebouwd.’ NMT streeft er in ieder geval naar om kansen te creëren en ook in 2021 de belangen van de sector zo goed mogelijk te behartigen. Ort in zijn speech: "Wij blíjven betrokken, we blíjven zichtbaar, we blíjven trots op de sector die we zijn, we blíjven onze positie op het veld van lobby voor de sector opeisen, of het nu in Nederland is of in Europa. We blíjven! Wij zijn immers een sector van doorzetters. Aanpakkers die de schouders eronder zetten, elkaar helpen en met innovatieve oplossingen komen om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Al helemaal nú, al helemaal onder de huidige omstandigheden. Dat is juist de kracht van jullie als maritieme bedrijven en van ons gezamenlijk als maritieme branchevereniging. Een hecht en succesvol netwerk van scheepswerven, toeleveranciers en dienstverleners. Want samen staan we sterk en samen komen we door deze moeilijke tijden heen. Daar gelóóf ik in!"

Geïnspireerd het nieuwe jaar in

Het programma had voor ieder wat wils. In de lobby waren voortdurend interviews met interessante sprekers van o.a. Wärtsilä, De Haas Maassluis, het Maritiem Museum, Rotterdam Ahoy, NMT enz. Ook waren er maar liefst 15 digitale rondetafelgesprekken met de meest uiteenlopende thema’s, zoals: Samenwerken met Start-Ups, Tour de Table Azië, Competitie in de maritieme maakindustrie, Een klimaatneutraal schip bouwen, Diversiteit en inclusiviteit in de maritieme maakindustrie. Tussendoor was het mogelijk om de 9 exposanten te bezoeken. Digitale stands waren ingericht door Wärtsilä Netherlands BV, EST-Floattech BV, DEMCON Unmanned Systems, Van Oossanen Naval Architects, Evers+Manders Subsidieadviseurs, Europort (Ahoy), QMEX Technology BV, De Haas Maassluis BV en NMT.

Eeuwige roem voor Henk Volmerink

Een van de hoogtepunten was ook de maritieme pubquiz. Met naast mooie prijzen om te winnen, natuurlijk de eeuwige roem als hoogste goed! Die werd toebedeeld aan Henk Volmerink van Theunissen Technical Trading BV. Op de tweede plaats eindigde Gert Jan Huisink van 1 OCEAN/LISA en op de derde plaats NMT's eigen Jeanine Kwakernaak. Namens het complete team van NMT wensen wij je nogmaals een gezond en succesvol jaar toe. Dank aan alle betrokken partijen voor het mede mogelijk maken van deze bijeenkomst. Hopelijk is het binnen afzienbare tijd ook weer mogelijk om elkaar live te kunnen ontmoeten en de glazen te klinken op een nieuwe, hoopvolle toekomst!