Hgfghh

Een nieuwe elektrische connectie: Alewijnse samen met Tijssen Elektro

6 juni 2023

Groeien naar succes Twee bedrijven, één visie, één toekomst. Systeemintegratoren Alewijnse en Tijssen Elektro bundelen hun krachten voor een professionalisering binnen het jachtensegment. Per 1 juni 2023 valt Tijssen officieel onder de paraplu van de Alewijnse Groep, waarmee de bedrijven samen een grote stap in de maritieme keten zetten voor geavanceerde elektrische systeemintegratie op alle soorten jachten van 30 tot 130 meter lengte.

Nederland behoort wat betreft de internationale bouw van grote superjachten tot de absolute top. Er is geen land ter wereld dat kan tippen aan het Nederlandse vakmanschap. Kennis, kwaliteit en service staan daarbij hoog in het vaandel. Alewijnse is trots deel te mogen uitmaken van deze industrie en is al jarenlang een belangrijke elektrische partner voor veel vooraanstaande jachtenbouwers.

Met de nieuwe combinatie van krachten tillen Alewijnse en Tijssen Elektro de jachtensector naar een nog hoger niveau. Samen delen ze dezelfde visie voor geavanceerde totaaloplossingen in elektrotechniek en automatisering voor de maritieme jachtbouw. Door meerwaarde te creëren door ontwikkelingen te stimuleren en één technologisch partner te zijn die meedenkt vanaf het prille begin tot aan de oplevering van een jacht. Om verwachtingen te overtreffen en net dat stapje ve¬rder te denken. (Afbeelding hierboven laast zien L-R: Sjaak van der Laan, Segment Manager Yachting at Alewijnse, Eddy Huisman, Managing Director of Tijssen Elektro, Pedro  Kappen, Owner of Tijssen Elektro, Gert Bravenboer, CEO at Alewijnse, Pieter de Wit, CFO at Alewijnse)

Perfecte match voor de jachtensector

De bundeling van kennis en ervaring van beide bedrijven is uniek voor de maritieme jachtensector. Tijssen voelt zich als turn-key systeemintegrator thuis aan boord van luxe jachten tot 60 meter. Alewijnse heeft zich in 130 jaar ontwikkeld tot marktleider in elektrische installatie, systeemintegratie en automatisering voor alle soorten motor- en zeiljachten tot wel 130 meter. Samen vormen ze een perfecte match voor de jachtensector.

Gert Bravenboer, CEO bij Alewijnse: “We zijn twee families verenigd voor de beste oplossingen in de jachtensector. Volledig complementair aan elkaar zijn we uniek gepositioneerd om waarde te creëren voor bestaande en nieuwe klanten. Gezamenlijk zijn wij de technologie partner op alle aspecten van automatisering, elektrificering en digitalisering. Van advies, engineering en installatie tot inbedrijfstelling, service en onderhoud. Het is een perfect fit.”

Tijssen Elektro en Alewijnse vormen een perfecte match”, vult Pedro Kappen, eigenaar van Tijssen Elektro, aan. Ik heb mijn bedrijf veertig jaar met succes geleid en nu is het de tijd gekomen voor een goede opvolging van mijn bedrijf. Alewijnse is daarbij de beste keuze, omdat de chemie van de bedrijven perfect bij elkaar past. We spreken dezelfde taal en vullen elkaar aan. De synergie is groot, want wij stoppen waar Alewijnse begint. Ons porfolio wordt zo ruim in één keer: van 30 tot 130 meter. Samen vormen we een one-stop-shop voor elk soort jacht. Op die manier kunnen we onze klanten volledig ontzorgen.”

Nieuw hoofdstuk in de geschiedenis

“De overname markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zowel Alewijnse als Tijssen Elektro,” voegt Gert Bravenboer toe. “De eenwording komt niet alleen beider bedrijven ten goede, maar ook onze medewerkers, klanten, en aandeelhouders. We kunnen onze activiteiten en capaciteiten uitbreiden, nieuwe klanten bereiken en nog meer innovatieve oplossingen aan onze klanten bieden bij de toenemende complexiteit van hun projecten.”

“Er liggen veel kansen in de markt voor kleine en grote jachten die steeds complexere systemen nodig hebben”, zegt ook Eddy Huisman, managing director bij Tijssen Elektro. “Met onze gezamenlijke ervaring van 184 jaar kunnen we onze beste functionaliteiten met elkaar combineren en zo perfect inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen, en een grote capaciteit bieden bij bestaande én nieuwe klanten. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst.”

One-stop-shop partner voor de jachtenmarkt

Ook Sjaak van der Laan, segment manager jachten bij Alewijnse, schetst een mooie toekomst: “Tijssen Elektro is een logische keuze voor een partnership met Alewijnse. Samen zijn we complementair in de markt en verwachten we veel synergie voordelen. Deze strategische stap zal het beste van beide bedrijven samenbrengen en een one-stop-shop partner creëren voor de jachtenmarkt. We kijken uit naar de vele kansen en uitdagingen die in het verschiet liggen.”