Ervaren NMT-lid Ronald Epskamp geeft nieuwkomer Luuk Abels een kickstart in de maritieme sector

8 april 2021

Samenwerken, kennis delen, elkaar introduceren aan elkaars netwerk… het is al aan de orde van de dag sinds de eerste leden zich verenigden. Een belangrijke verbindende factor zijn de events. Samen de wereld over naar beurzen, voor een handelsmissie en natuurlijk elkaar ontmoeten tijdens netwerkevents en kennissessies in eigen land. Ook de coronapandemie wijzigt hier niets in, hoewel we elkaar nu wel vooral online treffen. Een prachtig voorbeeld van de kracht van het maritieme NMT-netwerk beschrijven we vandaag. Ronald Epskamp van Bachmann electronic, een doorgewinterd NMT lid, hielp Luuk Abels van nieuwkomer VEIDEC Nederland BV (sinds 1 maart lid van NMT), op weg in het zoeken naar business kansen voor zijn producten in de maritieme industrie. Het begon allemaal tijdens een LISA Community sessie. Door Jeanine Kwakernaak Luuk Abels studeerde begin 2020 af van zijn studie International Business. Vanuit zijn passie voor duurzaamheid startte hij als Sales Representative voor de regio Rotterdam bij VEIDEC Nederland BV. Het bedrijf biedt ecologische, kwalitatief hoogstaande reparatie-, schoonmaak- en smeringsmiddelen voor allerlei toepassingen. De producten zijn mens- en milieuvriendelijk. Abels: “Ik ben nog steeds elke keer weer verbaasd over de goede werkzaamheid van de producten. Omdat onze producten in vrijwel iedere sector wel kunnen worden gebruikt, heb ik keuzes gemaakt op welke sectoren ik me ga richten in mijn verkoop. Aangezien ik de regio Rotterdam onder mijn hoede heb, ligt de maritieme sector voor de hand. Ik ontdekte LISA Community en meldde me aan om eens te ontdekken wat de mensen in het maritieme netwerk beweegt.”

Pionieren in het maritieme netwerk met wat hulp van anderen

En zo ontmoette hij o.a. Ronald Epskamp, Manager Business Unit Maritime bij Bachmann Electronic. Ronald is niet altijd actief geweest in de maritieme sector. Toen hij jaren geleden kennis maakte met de sector merkte hij hoe verfrissend dat werkte: “Je loopt rond op maritieme vakbeurzen zonder voorkennis. Het voelde echt als pionieren. Ik voer graag gesprekken met bedrijven vanuit een oprechte interesse. Maritieme bedrijven stonden hiervoor open en wimpelden je niet meteen af met de mededeling dat ze al een vaste leverancier hebben. Al snel kwam ik op de luchthaven een vast netwerk aan mensen tegen dat naar een bepaalde maritieme beurs in bijvoorbeeld China of Japan vloog. Destijds hielp o.a. Arie Boer van Bakker Sliedrecht me een eind op weg door me te introduceren bij allerlei partijen uit zijn netwerk. Dat was ontzettend fijn. Ook ontmoette ik Antoinette Willemsen van CSI Control Systems, die vaak met een stand in het Holland Paviljoen stond. Via haar ontdekte ik NMT en niet veel later zijn we lid geworden.” Ronald werd dus geholpen door het netwerk en dat heeft hij altijd onthouden. “Als ik nu ergens ben kijk ik altijd of er iemand nieuw is die ik kan helpen met mijn kennis en ervaring.”

Een andere vorm van marketing bedrijven

Ronald is een actieve member van de LISA Community. Hij woont regelmatig sessies bij en geeft er zelf ook regelmatig één. Zo verzorgde hij een serie meetings rondom Smart Maintenance. De eerste sessie betrof een algemene presentatie over het thema. In de tweede sessie stond de discussie centraal. Binnenkort vindt een derde sessie plaats waarbij hij oplossingen kan aanreiken. Ronald besteedde veel aandacht aan het uitnodigen van gerichte partijen voor het bijwonen van de sessie. Hij beschrijft de LISA sessies als een ‘andere vorm van marketing bedrijven’. Een vorm die eigenlijk heel goed bij de, op lange termijn business relaties georiënteerde Ronald, past. Luuk en Ronald kwamen elkaar steeds vaker tegen in de LISA sessies. O.a. ook in de Ask me anything met NMT’s Trade Coordinator Joëlla Lucas en de Meet the members sessies met NMT-leden. Luuk was onder de indruk van Ronald. “Het viel me op dat hij heel veel mensen tijdens de sessie kende, zijn netwerk is erg groot, ook heeft hij enorm veel kennis. Ik gooide het balletje op: Mag ik je eens bellen Ronald?. Het gesprek was ontzettend tof. Ronald is echt geïnteresseerd en wil alles weten. Hij begrijpt het verhaal van de sector, want hij is daar zelf onderdeel van. Maar hij heeft ook een visie op de toekomst. Een visie waarin o.a. slimme sensoren die meerdere zaken tegelijk kunnen meten, net zoals wij mensen met vijf zintuigen zaken kunnen monitoren en inschatten, het onderhoud aan boord van schepen slimmer en efficiënter kunnen maken.”

Eindeloze toepassingen ontdekt

Luuk ontdekte in het gesprek met Ronald vele interessante situaties waarin de producten van VEIDEC een mooie rol kunnen gaan spelen. Een fijne start voor de beginnende sales professional. Inmiddels heeft Luuk ook contact gezocht met andere mensen uit de sector, die hij heeft leren kennen via de LISA sessies. Hij is o.a. ook op zoek naar ‘verontreinigde materialen en uitdagingen’ waarop hij de VEIDEC productlijn kan uittesten. Zijn avontuur in de maritieme sector is nog maar net begonnen 😊.