Gebr. van der Lee kiest voor duurzame sleephopperzuiger Beagle® 4 van IHC Dredging

22 december 2022

IHC Dredging heeft een Beagle® 4, een sleephopperzuiger met een hoppervolume van 4.000 m ,verkocht aan aannemersbedrijf Gebr. van der Lee. Het Nederlandse familiebedrijf was op zoek naar een op korte termijn beschikbare duurzame sleephopperzuiger met dit hoppervolume. De Beagle® 4 is een sleephopperzuiger uit de serie van ‘standaard’ middelgrote hoppers van IHC Dredging, die zijn uitgerust met de laatste innovaties en het allernieuwste baggerequipment.

Ecologische footprint

Voor Gebr. van der Lee, actief in de Nederlandse baggermarkt, is de ecologische voetafdruk van de sleephopperzuiger een belangrijk selectiecriterium. Eddy van der Lee, algemeen directeur bij Gebr. van der Lee: “Rijkswaterstaat, de opdrachtgever van veel Nederlandse baggerprojecten, stuurt op de inzet van schonere schepen. Daarom wilden we overtuigd worden dat de nieuwe sleephopperzuiger goed scoort op de milieukostenindicator, een kritische succesfactor om tenders te winnen. Dat is IHC Dredging gelukt.”

Duurzame uitbreiding van vloot

De Beagle® 4 kent niet alleen een excellente baggerperformance, maar heeft tevens een geoptimaliseerde scheepsvorm voor de laagst mogelijke weerstand en is daarnaast voorzien van een goed uitgebalanceerde efficiënte motorkamer. Juist deze combinatie resulteert in een best-in-class brandstofefficiëntie met de bijbehorende lage uitstoot van broeikasgassen. Aangevuld met onder andere een uitlaatgassenbehandeling die voldoet aan de IMO Tier III emissienormen, maakt de Beagle® 4 een duurzame uitbreiding van de huidige vloot van Gebr. van der Lee.

Volledig gebouwd in Nederland

Ronald van Son, directeur IHC Dredging custom-built schepen: “Deze opdracht is het schoolvoorbeeld van vraag en aanbod die op het juiste moment bij elkaar komen. De technische specificaties en snelle beschikbaarheid van de Beagle® 4 sluiten perfect aan op de wensen van Gebr. van der Lee. Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking en op het feit dat deze volledig in Nederland gebouwde Beagle® 4 ook in Nederland aan het werk gaat.” De Beagle®-serie is gebaseerd op een bewezen design van sleephopperzuigers met een hoppervolume variërend van 4.000 tot 12.000 m3. De Beagle® is ontworpen voor een breed scala aan baggerwerkzaamheden en staat bekend om zijn hoge efficiency en maximale inzetbaarheid.