Geslaagde LISA-exclusieve meeting over Maleisië zorgt voor vervolgafspraken bij leden

3 februari 2021

Tijdens de exclusieve meeting op 26 januari j.l. georganiseerd door NMT via LISA Community, ging het over de marktkansen die Maleisië te bieden heeft. De deelnemers werden bijgepraat over de markt door Nazery Khalid en er was ruim tijd voor een Q&A sessie. Ook was er de ruimte om te netwerken met zowel nieuwe contacten als oude bekenden. Dit alles zorgt ervoor dat deelnemer Centraalstaal in ieder geval online vervolgafspraken heeft ingepland.

Succesvolle sessie voor Centraalstaal & VDL AEC Maritime

Na afloop liet Sytse Bijma, Sales Director bij Centraalstaal, weten dat hij het een succesvolle sessie vond. “Het was een interessante sessie op het LISA platform over Maleisië/Zuid Oost Azië, met Mr Nazery Khalid als spreker. Het was prima georganiseerd door Marjan Lacet. Enerzijds informatief over de markt en de regio en anderzijds goed om nieuwe contacten op te doen en bestaande contacten aan te halen. De eerste online vervolgafspraken zijn inmiddels gepland. Het was een goede match voor Centraalstaal, aangezien we in verre gebieden vooral pitchen op specifieke markten. Deze sessie sloot daar volledig op aan.” Ook Marvin Hollje, Sales Manager bij VDL AEC Maritime, was zeer te spreken over de bijeenkomst. "Het was een erg interessante sessie om bij te wonen, vooral omdat VDL AEC Maritime momenteel nog geen directe commerciële activiteiten heeft in Maleisië. De sessie gaf waardevolle informatie over de Maleisische maritieme markt. Door de interactieve houding van alle deelnemers van de sessie konden we nieuwe connecties maken die we in de toekomst kunnen benutten. VDL AEC Maritime zal toekomstige evenementen zeker bijwonen!’’

Spreker Nazery Khalid heeft kennis van zaken

Tijdens de online marktverkenningen die regelmatig georganiseerd worden via de LISA Community, zorgen Marjan Lacet en Joëlla Lucas voor interessante sprekers. Dit keer mocht Nazery Khalid, bekende commentator en wetenschapper op het gebied van maritiem, meer vertellen over de kansen in Maleisië. Momenteel is Nazery Khalid hoofd van Group Corporate Communications bij Boustead Heavy Industries Corporation, een beursgenoteerd bedrijf dat actief is in de maritieme, defensie- en veiligheidsindustrie.

LISA online sessies

Er worden met regelmaat informatieve online sessies via LISA georganiseerd voor leden van NMT. Marjan Lacet: “Het is vanwege de Corona pandemie nu niet mogelijk voor onze NMT leden om beurzen te bezoeken of deel te kunnen nemen aan handelsmissies. Om ze toch van dienst te zijn brengen we ze via deze sessie(s) in contact met elkaar en met interessante sprekers van belangrijke partijen uit het betreffende land, in dit geval Maleisië. Op een laagdrempelige manier in een uurtje bijgepraat worden over de markt in het buitenland wordt door de deelnemers als heel waardevol ervaren."

Meer informatie en aanmelden voor volgende sessies

Ben je lid van NMT en wil je ook op de hoogte blijven van de marktkansen in andere landen? Maak dan een gratis account aan bij LISA en volg de online sessies. Neem voor meer informatie over exportpromotie, LISA en exportactiviteiten contact op met de Trade Promotion Managers van NMT: Joëlla Lucas voor activiteiten in Europa, USA of Midden Oosten via T: +31 (0)88 – 445 10 24 of E: lucas@maritimetechnology.nl Marjan Lacet voor activiteiten in Azië via T: + 31 (0)88 – 445 10 22 of E: lacet@maritimetechnology.nl