Photo Press Release Praxis RVOS

Groot contract voor Praxis Automation om gehele offshore vloot van Rawabi Vallianz Offshore Service uit te rusten met Dynamische Positioneringssystemen

21 september 2023

Praxis Automation, een wereldleider op het gebied van scheepsautomatisering, elektrische voortstuwing en dynamische positioneringssystemen, heeft aangekondigd dat het een langetermijn samenwerkingscontract heeft gekregen van Rawabi Vallianz Offshore Service (RVOS), een Saoedische ondersteunende dienstverlener van wereldklasse voor de offshore-industrie. RVOS is een van de offshore servicebedrijven van het bedrijf Rawabi Energy.

Onder dit RVOS-vlootbrede contract zullen nieuwbouw- en bestaande offshore-ondersteuningsschepen worden uitgerust met Praxis dynamische positioneringssystemen, evenals op maat gemaakte apparatuur en software voor de digitalisering van de vloot. Deze samenwerking markeert een keerpunt in het bevorderen van maritieme technologie en veiligheid in de Golfregio.

In totaal zal Praxis Automation onder dit contract 59 scheepssets Praxis DP-2-systemen leveren, wat een opmerkelijke transformatie van de vlootcapaciteiten van RVOS mogelijk maakt. Dit veelomvattende project betreft de conversie van 39 schepen met bestaande DP-systemen naar het Praxis DP-2-systeem, inclusief de levering aan 20 door RVOS bestelde nieuwbouwschepen uit andere regio's in de wereld.

Dankzij deze samenwerking kan Praxis Automation haar betrokkenheid en steun aan RVOS tonen bij het leveren van geavanceerde maritieme technologieoplossingen die de veiligheid, efficiƫntie en digitalisering in de maritieme industrie verbeteren. De gezamenlijke inspanningen tussen Praxis Automation en RVOS vormen de basis voor het stellen van nieuwe normen voor uitmuntendheid in de offshore-sector.