Groeps Foto Dag 1 800X280

Na Handelsmissie Cruisemarkt voortgangsgesprekken met cruisemaatschappijen én bedrijven uit de Nederlandse handelsdelegatie zelf

6 april 2023

“Met de crème de la crème aan tafel van vooraanstaande cruise organisaties. NMT’s handelsmissie cruisemarkt was voor ons uiterst efficiënt. In vier dagen tijd oefen je je elevator pitch zo vaak dat het bijna automatisch gaat!” Mark Minkels, Business Developer bij Dex Oil BV, ging in de laatste week van maart, samen met Henri Korsten, Chief Commercial Officer, met NMT mee op handelsmissie naar Miami. Beide heren sloten zich aan op aanraden van Jan Kees Pilaar, Managing Director bij Rotterdam Ship Repair. Ze hebben nauw contact met elkaar, want Jan Kees is ook agent voor Dex Oil BV. In de cruisemarkt liggen volop kansen voor toepassing van de technologie DEX QM.

Mark: “DEX QM technologie is een in Duitsland natuurkundig wetenschappelijk ontwikkelde technologie, waarop wij het exclusieve recht hebben. Het is toepasbaar in allerlei industrieën, maar momenteel richten we ons vooral op de scheepvaart. De technologie passen we nu met name toe in smeermiddelen voor vierslag motoren. DEX QM grijpt in op de structuur van het smeermiddel en maakt het vele malen  sterker. Ook treedt een verminderde wrijving op in de systemen waar smeermiddel wordt ingezet. Het smeermiddel gaat vier keer langer mee. Je bespaart hiermee olie en tegelijkertijd bespaar je op onderhoudswerkzaamheden. Een mooi neveneffect dat we ontdekten is dat er ook een aanzienlijk brandstofbesparend effect optreedt. Inzet van DEX QM technologie reduceert het brandstofverbruik met 3 tot 5 procent.”

‘Vergroenen én kosten besparen’

De kenner weet wel, vierslag motoren worden veelvuldig gebruikt op cruiseschepen. Mark: “We hebben tijdens de handelsmissie wel gezien dat cruisemaatschappijen erg op zoek zijn naar mogelijkheden om hun bestaande vloot te vergroenen. Vaak kost vergroening geld, of vergt het ingrijpende aanpassingen. Onze innovatie kan meteen worden ingezet. En met onze oplossing gaat vergroening samen met kostenbesparing.”

Voortgangsgesprekken in de planning

De groep die afreisde naar Miami, bestond grotendeels uit wat kleinere, innovatieve bedrijven. Mark: “Ook onderling hebben we leuke gesprekken gehad en volop informatie gedeeld. We verwachten niet alleen met drie á vier cruisemaatschappijen voortgangsgesprekken te zullen hebben, maar ook met diverse andere bedrijven uit onze Nederlandse delegatie.”

Mark is erg te spreken over de organisatie van de handelsmissie: “Petje af voor Joëlla Lucas van NMT en Esther van Geloven van het Consulaat-Generaal in Miami. Dankzij hun inzet zijn deuren voor ons opengegaan, die anders mogelijk gesloten waren gebleven.”