Innovator29jan

Innovator in a Day - succesvolle eerste van vier edities van 2024

6 maart 2024

29 januari heeft PortXL samen met de ervaren innovatie consultants Joyce Oomen en Peter Stooker de eerste Innovator in a Day sessie van 2024 verzorgd. Met een internationale groep deelnemers werkten we deze kennisrijke en interactieve dag door.

Het is een specifieke workshop ontwikkeld voor maritieme bedrijven die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een structureel innovatieproces en succesvol samenwerken met start-ups of scale-ups.

Vertegenwoordigers van Peterson Nederland/Control Union, het Cyprus Marine & Maritime Institute, Stolthaven Terminals, Netherlands Maritime Technology, Fuel for Innovation en Van Oord leerden de pijnpunten herkennen die gepaard kunnen gaan met het organiseren van innovatie en hoe deze op te lossen. Ook konden zij hun ervaringen en kennis met elkaar delen.

Eén van de deelnemers vertelt: “PortXL staat bekend om hun sterke, betekenisvolle partnerships en samenwerkingen binnen de maritieme industrie. De inzichten die zijn verkregen uit het Innovator in a Day-programma zijn bijzonder waardevol en vormen een aanvulling op de voortdurende inspanningen van CMMI op het gebied van Blue Ocean-innovatie. De strategische benadering van PortXL op het gebied van innovatie en samenwerking met startups zal aanzienlijk bijdragen aan ons vermogen om expertise uit de sector te benutten, waardoor waardevolle verbindingen voor startups in Cyprus en daarbuiten worden bevorderd.”

Antri Theodorou, PhD, Senior Associate Scientist bij CMMI

Voorbeelden uit de praktijk

Innovatiemanagement en de werkwijze van Open Innovatie werden besproken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Uit samenwerkingen en experimenten die de start- en scale-ups van PortXL door de jaren heen met onze partners en andere gevestigde bedrijven hebben opgezet – zowel de successen als de mislukkingen. Een rondleiding door het Innovation Dock was inbegrepen om vernieuwers in actie te zien!

Wist je dat slechts 1 op de 3 samenwerkingen tussen een startend en een gevestigd bedrijf succesvol is? Daar zijn deze sessies voor bedoeld: om je te helpen bij het opzetten van een strategie en methodologie die bij jouw organisatie past en de valkuilen vermijdt.

Interesse om deel te nemen aan de volgende sessie op 15 april 2024? Speciaal voor NMT leden biedt PortXL 10% korting op deze masterclass.

Neem voor meer informatie contact op met Sabina Groenveld via mail sabina.groenveld@portxl.org of schrijf je via onderstaande link direct in o.v.v. NMT10%.

Inschrijven