Meld je aan voor de praktijkworkshop 'Werken met sancties en exportcontroles in de maritieme sector'

20 december 2022

Werken met sancties en exportcontroles is actueel en raakt veel leden. Dat er nog steeds veel onduidelijkheden op dit vlak zijn bleek wel tijdens de deelsessie die werd georganiseerd op de NMT netwerkbijeenkomst van 24 november bij Zwijnenburg. De zaal zat stampvol en er werden volop vragen gesteld. Hoog tijd voor een vervolg hierop mét verdiepingsslag! Op 2 februari 2023 organiseert NMT daarom in samenwerking met de Export Control Group International, sinds kort lid van NMT, een praktijkworkshop 'Werken met sancties & exportcontroles in de maritieme sector', speciaal voor leden van NMT. Geen mooi verhaal over regels, maar een praktisch stappenplan over hoe je de sanctie & exportcontrole risico’s herkent en wat je kunt doen om misstappen te voorkomen. Dit en nog meer interessante onderwerpen vind je terug in de workshop;
  • Wat is Trade Compliance? Douane, sancties en export control toegelicht.
  • Product classificatie. Waar moet ik beginnen?
  • Hoe bepaal ik de regels voor mijn bestemming(en)?
  • Met wie doe ik zaken? Het belang van screenen.
  • Hoe ver gaat mijn verantwoordelijkheid?
  • Hoe vraag ik een vergunning aan en wat gebeurt er met mijn aanvraag?
  • Waar kan ik hulp krijgen?
Worstel jij ook met vragen rondom dit onderwerp? Dan is deze workshop voor jou!

Tijden & locatie

Deze workshop vindt plaats in de Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam. Aanvang is om 09.30 uur, de workshop eindigt om 13.00 uur.

Meer informatie & aanmelden

Deze workshop is exclusief voor leden van NMT en wordt kosteloos aangeboden door Export Control Group International. Klik hier om je aan te melden. Heb je vragen? Neem dan contact op met Marjolein Tiktak, Event Manager bij NMT of Sandra Thornhill, Member Advisor bij NMT.