Neem deel aan de webinar serie over het meerjarig onderzoeks- en innovatieproject NAVAIS

29 januari 2021

De wereldwijde concurrentie is hevig. Om het wereldleiderschap op het gebied van complexe en zeer gespecialiseerde schepen te behouden, moeten Europese scheepsbouwers zich aanpassen. Door op maat gemaakte innovatieve concepten te ontwikkelen die efficiënt kunnen worden ontworpen en gebouwd. NAVAIS speelt in op deze behoefte. Wil je meer informatie over de voortgang van het NAVAIS-project? Neem dan deel aan de webinarserie.

NAVAIS

NAVAIS is een meerjarig onderzoeks- en innovatieproject voor de scheepsbouwindustrie. De resultaten van NAVAIS zullen de efficiëntie in ontwerp en flexibiliteit in productienetwerken verhogen. In totaal investeert de Europese Commissie €6,5 miljoen over een periode van vier jaar, gefinancierd uit het Horizon 2020-programma. Het NAVAIS-project richt zich op veerboten en multifunctionele werkboten, waarbij duurzaamheid is geïntegreerd in het ontwerp van de schepen. NAVAIS ondersteunt de overdracht van een ‘engineered-to-order’ bedrijfsmodel naar een ‘assemble-to-order’ bedrijfsmodel, dat kortere doorlooptijden van processen, constante kwaliteit, lagere ontwerp- en productiekosten en een betere integratie van de MKB-toeleveringsketen mogelijk maakt. Daarmee kan NAVAIS het concurrentievermogen van de Europese scheepsbouw vergroten.

Meld je aan voor de webinars

In de reeks van 4 webinars zullen we je niet alleen informeren over de voortgang van het project, maar je ook op de hoogte brengen van verschillende andere gerelateerde ontwikkelingen. Waaronder het door de EC gefinancierde TrAM-project en inspiratie van buiten de maritieme industrie. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.