NL-Day op SMM 2022 zet Nederlandse maritieme industrie op onvergetelijke wijze op de kaart

8 september 2022

Na vier lange jaren nu dan eindelijk weer een live versie van de beurs die we zo gemist hebben: SMM in Hamburg. Voor NMT reden om extra groot uit te pakken. Op het NL-Paviljoen in hal B7 is deze hele week veel te zien en beleven, maar het hoogtepunt was toch wel de NL-Day gisteren. Het begon al met de opening van de NL-Day, die werd verricht door wethouder Robert Simons van Rotterdam, Roelant Bijderwieden, wethouder van Sliedrecht en NMT’s Managing Director Roel de Graaf. Direct daarna werden de oranje ballonnen uitgedeeld en was het tijd voor een groepsfoto met alle standhouders van het NL-Paviljoen. De opvallende Transformers waren nog net op tijd de foto nog feestelijker te maken.

Innovatietour & VIP Tour

's Middags bezocht de Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, het NL-Paviljoen. Hij kreeg samen met de wethouders van Rotterdam en Sliedrecht, een VIP-tour langs de standhouders van het NL-Paviljoen. Ondertussen waren de Innovatietours ook nog volop aan de gang. Bezoekers kregen de tijd om een georganiseerde tour door het NL-Paviljoen te krijgen. Met een koptelefoon op, was alles goed te volgen en is veel kennis gedeeld! Een van de standhouders die regelmatig bezoek krijgt van een groepje geïnteresseerden via de Innovatietour, is Simwave. Marcel Kind, CEO en oprichter van Simwave: "Voor ons is de SMM enorm interessant omdat er heel veel internationale bedrijven komen, internationale klanten. Onze grootste klantengroepen zitten toch in Amerika en in Azië en hier zie je dat die ook op de SMM ruim vertegenwoordigd zijn." [slider] Aan het einde van de middag was er de Chat 'n Snack met tompoezen, bitterballen en haring op diverse locaties in het NL-Paviljoen, opgevolgd door de druk bezochte Holland Networking Reception.

45 bedrijven in het NL-Paviljoen plus drie startups

In het NL-Paviljoen staan 45 Nederlandse maritieme bedrijven. Zowel maritieme toeleveranciers als scheepswerven en dienstverleners. In de NL-Lounge, vind je drie maritieme startups. De exposanten zien uit naar je bezoek! Volg de updates over SMM op LinkedIn & Instagram!