Ontdek de marktkansen van Bangladesh tijdens online sessie (Members Only)

10 februari 2021

Wil jouw bedrijf graag producten en diensten op de markt te brengen in Zuid-Azië? Maar ben je nog op zoek naar dat ene opstapje om het te realiseren? Schrijf je dan in voor de online sessie over Bangladesh. M. Riaz Hamidullah, Ambassadeur van Bangladesh in Nederland, vertelt je graag meer over de marktkansen in het land. Sluit je ook aan? Bij voldoende interesse organiseert NMT binnenkort een online sessie, in samenwerking met Ambassadeur M. Riaz Hamidullah, die je meer vertelt over Bangladesh. Ook is de kans groot dat 2 scheepswerven uit Bangladesh worden uitgenodigd, namelijk; Western Marine Shipyard en Khulna Shipyard. Er worden met regelmaat informatieve online sessies via LISA georganiseerd voor leden van NMT. Marjan Lacet: “Het is vanwege de Corona pandemie nu niet mogelijk voor onze NMT leden om beurzen te bezoeken of deel te kunnen nemen aan handelsmissies. Om ze toch van dienst te zijn brengen we ze via deze sessie(s) in contact met elkaar en met interessante sprekers van belangrijke partijen uit het betreffende land. Op een laagdrempelige manier in een uurtje bijgepraat worden over de markt in het buitenland wordt door de deelnemers als heel waardevol ervaren. Zo heeft de sessie over Maleisië (op 26 januari j.l) ook voor vervolgafspraken bij leden gezorgd.”

De markt van Bangladesh

De economie van Bangladesh laat al een decennium lang een gestage groei zien, waarop zelfs Covid-19 weinig tot geen invloed heeft gehad tot nu toe. Deze economische groei zorgt er mede voor dat er nu ook veel meer mogelijkheid en interesse is in samenwerken met Nederlandse maritieme bedrijven. Door de duizenden kilometers aan bevaarbare rivieren in Bangladesh, biedt de maritieme sector hier veel potentie. Bangladesh heeft met haar enorme delta veel traditioneel geschoolde maritieme arbeidskrachten. Het Bangladesh Delta Plan 2100 streeft ernaar om al het potentieel voor zee- en binnenwateren volledig te benutten.

Interesse? Laat het weten

NMT nodigt je uit, samen met de Ambassade van Bangladesh in Nederland, je interesse aan te geven. Stuur in een mail aan Marjan Lacet, Trade Promotion Manager, je antwoord op de volgende vragen. Zo wordt de online sessie aangepast aan jouw wensen en behoeften.
  • Heb je interesse in deelname aan een online sessie over de maritieme kansen in Bangladesh?
  • Welk gebied / subsector / technologie wil je verkennen?
  • Welke oplossing / technologie / innovatie wil jij in Bangladesh aanbieden?
Stuur je reactie voor 26 februari 2021 naar Marjan Lacet E: lacet@maritimetechnology.nl