Heesen (2)

Romp en opbouw van Venus nu samengevoegd!

18 oktober 2023

Heesen Yachts is verheugd te kunnen bevestigen dat de bouw van YN 20655, met codenaam Project Venus, volgens planning verloopt. Het jacht dat beschikbaar is voor verkoop zal in het tweede kwartaal van 2025 worden opgeleverd.

Project Venus is het nieuwste jacht in de succesvolle 55m Staal serie. Bij een lengte van 55 meter beschikt ze over een royaal intern volume van 760 GT. Ze is het enige 55-meter superjacht dat momenteel in Noord-Europa wordt gebouwd en dat op de markt beschikbaar is. Voor veeleisende klanten biedt Venus een unieke kans om een Nederlands jacht aan te schaffen, dat gebouwd is volgens de hoogste kwaliteitsnormen, met een verkorte levertijd.

Aan het begin van deze eeuw pionierde Heesen met de bouw van speculatieve superjachten in kleine series. Op deze manier slaagt de werf er in de materiaalinkoop te optimaliseren, het bouwproces te stroomlijnen en de levertijden te verkorten. Maar met behoud van de exclusiviteit en unieke uitstraling die voorbehouden is aan jachten in deze klasse. Venus is ontworpen voor eigenaren met een oog voor topkwaliteit, die waardering hebben voor uitzonderlijke efficiëntie en prestaties, en die bovendien robuustheid, veiligheid en comfort verlangen van hun jacht onder alle vaaromstandigheden. Voor hen is dit 55m Staal jacht ideaal om samen met familie en vrienden mooie herinneringen te creëren.

Twee MTU4000 M63 (IMO Tier III) motoren stuwen Venus naar een topsnelheid van 15,5 knopen. Ook bezorgen ze haar een trans-Atlantisch bereik van 4.500 zeemijlen bij een kruissnelheid van 13 knopen, dankzij een bescheiden brandstofverbruik van bijna 210 liter per uur, exclusief hotel load. Deze cijfers zijn op zich al indrukwekkend, maar nog indrukwekkender als je bedenkt dat ze worden geleverd door een stalen jacht met een waterverplaatsing van ongeveer 600 ton bij halve belading. Heesen staat in de jachtbouw bekend om zijn nauwgezette gewichtsmanagement, ontwikkeld voor de snelle lichtgewicht aluminium jachten. Deze bouwtechniek past de werf ook met succes toe op jachten met een stalen romp. Minder gewicht betekent minder weerstand. In combinatie met de uitzonderlijk efficiënte Fast Displacement Hull Form, bedacht door Van Oossanen en optimaal toegepast door Heesen, resulteert dit in indrukwekkende prestaties over het volledige snelheidsbereik.

Bij Heesen zijn geen twee jachten hetzelfde. Luca Dini Design and Architecture tekende voor een uniek interieurontwerp voor Project Venus. Silvia Margutti, hoofdontwerper van dit project, legt uit: “Het interieur van Venus heeft een krachtige, gedurfde identiteit die zeer uitgesproken is, maar toch gastvrij en comfortabel aanvoelt. Het ontwerp is zo ontworpen dat de vakmensen van Heesen Interior hun uitzonderlijke klasse kunnen demonstreren met unieke afwerkingsdetails, materialen en texturen. Het ontwerp is gebaseerd op contrasten en biedt harmonie. Dit aspect speelt een essentiële rol en maakt van Venus een uniek project. Heesen is een van de weinige scheepswerven in de wereld met een eigen meubelmakerij, en we maken graag optimaal gebruik van de mogelijkheid om met deze verfijnde vakmensen samen te werken.”

Venus biedt plaats aan twaalf gasten in zes grote gastensuites. De eigenaarssuite bevindt zich op het voordek, beslaat 82 vierkante meter, biedt optimale privacy en direct toegang tot de buitenlucht dankzij een privé-veranda aan stuurboordzijde.

De 252 vierkante meter aan buitenruimtes zijn zorgvuldig ontworpen voor diners, entertainment en ontspanning in de buitenlucht. Het zonnedek van 110 vierkante meter is zonder twijfel het piece de resistance dankzij de veelzijdige mogelijkheden en de ideale indeling. De toegang voor de crew via een dubbele trap is ideaal. Een luxueuze whirlpool naast de bar biedt prachtig uitzicht tot aan de horizon. De hardtop biedt beschutting aan de bar en de loungeruimte, die voorzien is van banken en fauteuils rond koffietafels. De ligstoelen op het achterdek zijn de perfecte plek om tijdens het varen de wereld aan je voorbij te zien trekken.

Op het terras aan de achterzijde van het bridge deck staat een op maat gemaakte uitschuifbare ronde tafel om buiten te dineren. Een lounge op het achterdek is ideaal om gasten te ontvangen voordat ze aan tafel gaan. De frameloze schuifdeuren geven toegang tot de skylounge en creëren een luxueuze ruimte waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Na het diner kunnen gasten naar binnen voor koffie en een drankje. De pantry boven met een etenslift zorgt ervoor dat de crew een optimale service kan leveren.

Het terras achterop het hoofddek met comfortabele ingebouwde banken is via een dubbele trap verbonden met het vaste zwemplatform. Doordat de tender en de watertoys handig voor op het hoofddek zijn ondergebracht, ontstond 35 vierkante meter aan ruimte voor een prachtige beach club. Een wellnessruimte met sauna, toilet, douche en een volledig uitgeruste bar maken deze ruimte tot een van de meest geliefde plekken aan boord van Venus.

De ingenieurs van Heesen, Omega Architects en Luca Dini Design and Architecture hebben elke centimeter van dit project doordacht en doelgericht ontworpen. Niets is aan het toeval overgelaten. Venus is het perfecte superjacht voor vaartochten met familie of uitgebreide charters. Ze is groot genoeg om alle denkbare luxe mee te nemen. Maar toch compact genoeg om charmante haventjes en kleine baaien te bereiken, zodat de eigenaren hun gasten kunnen onderdompelen in het bruisende jachtleven van de Middellandse Zee. Dankzij haar robuuste stalen romp en de goed geplaatste stabilisatoren biedt ze superieur comfort in alle vaaromstandigheden en voor anker, waardoor ze het ideale jacht is voor lange overtochten.

Project Venus heeft het allemaal!