Royal Bodewes

Royal Bodewes selecteert DMC voor de levering van stuurmachines, brugbediening en straalbuizen

9 april 2024

Damen Marine Components is door scheepswerf Royal Bodewes gecontracteerd voor de levering van stuurmachines-, besturingssystemen en straalbuizen voor vier schepen, die in de komende twee jaar aan klanten van de scheepswerf zullen worden opgeleverd. De contracten zijn het bewijs van de voortdurende goede relatie en samenwerking tussen Royal Bodewes en DMC.

Voor een 87 meter lang roroschip levert DMC een stuurmachine met brugbediening. Het schip wordt momenteel gebouwd op de werf in Hoogezand. DMC verwacht dit project binnen twee maanden op te leveren, volledig gereed voor de inbedrijfstelling van het schip later dit jaar.

De overige contracten betreffen stuurmachines, brugbediening en straalbuizen voor drie Bodewes Eco Traders van 120 meter (9000DWT stukgoedschepen).

Wat de vier contracten met elkaar gemeen hebben, is de stuurmachine; een elektrisch-hydraulisch aangedreven systeem dat de positie van het roer regelt. "We hebben onze stuurmachine ontworpen met een plug-and-play-filosofie", zegt DMC Sales Manager Marnix de Bruijn. "Dit betekent dat we de systemen in onze eigen fabriek in Hardinxveld-Giessendam produceren en installeren op een skid. Daar kunnen we de FAT test doen in aanwezigheid van een classificatie inspecteur, voordat het systeem aan boord van het schip wordt geplaatst. Het enige wat Royal Bodewes hoeft te doen is de hydraulische en elektrische voeding aan te sluiten - dit bespaart veel tijd en energie aan boord."

"We hebben al lange tijd een goede werkrelatie met Damen Marine Components", zegt Royal Bodewes Business Development Manager Martijn Beunk. "We hebben op talloze projecten met hen samengewerkt en hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is daar een van de redenen van. Bovendien is het DMC-team altijd beschikbaar voor advies en overleg tijdens ons ontwerp- en engineeringproces."

De Bruijn vervolgt: "We zijn trots op de samenwerking met Royal Bodewes op dit Ro-Ro schip en de drie coasters. We willen hen waar mogelijk helpen door onze producten en activiteiten af te stemmen op hun scheepsbouwstrategie, die zeer efficiƫnt is, en kijken uit naar onze verdere samenwerking."