Royal IHC

Royal IHC verzekert zich van eerste klant voor haar nieuwe ‘Surface Fed Amfibische Hi-Traq® Jetter’

10 oktober 2023

Royal IHC is verheugd te kunnen aankondigen dat het een contract heeft verworven voor de levering van een nieuw gebouwde 'Amphibious Hi-Traq® Jetter' aan zijn klant in de Verenigde Staten, Caldwell Marine International (CMI).

Dit ultramoderne, onderzeese sleufgraafvoertuig (trenching vehicle) op rupsbanden is het eerste in zijn soort dat eigendom wordt van en geëxploiteerd wordt door een gespecialiseerde Amerikaanse kabelinstallateur en zal een belangrijk onderdeel vormen van het arsenaal aan apparatuur dat wordt ingezet door CMI.

Brett Bailey, General Manager bij CMI zei: "Dit ultramoderne instrument vergroot CMI's
mogelijkheden voor het begraven van kabels aanzienlijk en stelt ons in staat om complexe,
onderzeese kabelinstallaties beter aan te pakken. De 'Surface Fed Amphibious Hi-Traq® Jetter' zal een belangrijke rol spelen in de doorlopende toekomstige successen van CMI in de Amerikaanse offshore windsector."

De scope van dit contract betreft het nieuwe Royal IHC 'Amphibious Hi-Traq® Jetter' voertuig met eductor systeem, gecombineerde power & control cabine gemoderniseerd met het nieuwste SCADA systeem, power / control umbilical en een speciale umbilical reeler. Om onze klant de beste ondersteuning en snelste doorlooptijd te kunnen bieden, werkt Royal IHC Ltd in partnerschap met haar internationale leveranciers aan de fabricage, assemblage en eindtesten in Blyth, VK, en biedt daarbij ook doorlopend onderhoud, training en ondersteuning met reserveonderdelen.

Lonneke Holierhoek, Directeur IHC Offshore Energy zei: "Als wereldmarktleider op het gebied van ontwerp en fabricage van technologieën voor onderzeese sleuven, is Royal IHC verheugd over de toekenning van dit noemenswaardige contract. Hoewel de 'Amphibious Hi-Traq® Jetter' een nieuwe toevoeging is aan ons assortiment, maakt dit innovatieve voertuig gebruik van gepatenteerde Royal IHC technologieën die gedurende vele jaren uitvoerig zijn getest in de praktijk."