Paris Ferry E1683012337593 800X280 (1)

Royal Van der Leun verzorgt de elektrische installatie voor de grootste 3D geprinte autonome ferry!

2 mei 2023

Royal Van der Leun verzorgt de elektrische installatie, inclusief engineering en automatisering voor de grootste 3D-geprinte autonome veerboot ooit!

De innovatieve passagiersveerboot zal worden ingezet op rivier de Seine tijdens belangrijke sportevenementen in de zomer van 2024. Daar zullen atleten en bezoekers op een milieuvriendelijke manier vervoerd worden.

Voor de positie- en koersbepaling wordt gebruikgemaakt van lidar, camera’s en RTK-GPS. Hierdoor is een stuurman overbodig en kan de veerboot volledig autonoom varen.

Daarnaast is ze ook nog eens volledig elektrisch. De stroom voor het opladen van de batterijen wordt geleverd door een op waterstof aangedreven generator aan de kant.

Het aanmeren en opladen gebeurt automatisch door contactloos laden.
Efficiënte engineering, bekabeling en ons eigen powermanagementsysteem zal een belangrijke rol spelen om het vermogen aan boord maximaal te benutten.

De veerboot wordt gebouwd door Holland Shipyards Group en de autonome navigatie wordt ontwikkeld door Roboat. Sequana Developpement gaat de dienst in Frankrijk aanbieden.

Royal Van der Leun kijkt uit naar een succesvolle samenwerking en om dit prestigieuze project te zien schitteren op de Seine!