Pexels Burak The Weekender 186461

Ship Finance Pavilion tijdens Europort 2023

3 november 2023

Het Ship Finance Pavilion dat werd geïntroduceerd tijdens de editie van 2021, keert terug. Met deze keer en nog uitgebreider programma om bezoekers van advies en/of inzichten te voorzien over scheepsfinanciering, maritieme financiering en mogelijke subsidies voor duurzame innovatie.

Het doel van het paviljoen is het faciliteren van informele gesprekken tussen financiële experts en maritieme organisaties. Daarnaast zijn er enkele korte sessies over specifieke onderwerpen gepland. Daarnaast hebben de organiserende partijen een interessant programma ingepland voor studenten en jonge professionals op vrijdag.

Een breed en divers paviljoen

Van dinsdag tot en met donderdag zullen verschillende financiële organisaties aanwezig zijn voor een dialoog met scheepseigenaren, scheepsbouwers en leveranciers.

Op dinsdag ligt de focus op financiering. Verschillende expert zoals NIBC, PROW Capital, E-Ship, Zuyderzee en NESEC zullen aanwezig zijn en bezoekers van het paviljoen kunnen financieringsmogelijkheden bespreken. Woensdag staat in het teken van business development, waarvoor experts van RVO, het Energietransitiefonds en Innovation Quarter uitgenodigd zijn. Donderdag is gereserveerd voor verschillende financiële partijen met een EU-perspectief. Er zal ook een korte presentatie zijn over Europese ontwikkelingen en de invloed van geopolitieke trends op scheepsfinanciering.

Vrijdagochtend biedt studenten en jonge professionals de kans om deel te nemen aan een discussie over hoe een schip te financieren.

Kom in contact

Met het Ship Finance Pavilion willen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), Netherlands Maritime Technology (NMT), Rotterdam Maritime Services Community (RMSC) en Rotterdam Ahoy scheepseigenaren, scheepsbouwers en maritieme leveranciers verbinden met private en publieke banken en fondsen.

Gasten en sprekers zijn ervaren financiële professionals van: ABN Amro, ING, NIBC, Rabobank, Nesec, PROW, Santander, KfW, de Europese Investeringsbank, Atradius Dutch State Business en Invest International.

Locatie: Ship Finance Pavilion, Hal 5.

Lennaert Rolloos

Lennaert Rolloos Sector Manager Financieringen +31 (0)6 8370 9025