TKI Netwerkontbijt

TKI netwerkontbijt 'Digitalisering in de maritieme sector' op donderdag 31 augustus

Event 20 juli 2023

Als innovatief bedrijf wil je voldoen aan de wensen van de klant of deze zelfs voor zijn. Maar steeds vaker komt de vraag om iets te doen met digitalisering en/of data. Deze ontwikkeling vraagt om een andere aanpak, maar hoe doe je dit? En hoe wordt je hier bekwaam in? Op donderdag 31 augustus delen 3 maritieme professionals hun ervaringen en jij kan erbij zijn!

De marges in de Nederlandse maritieme sector staan flink onder druk door stijging van materiaal prijzen en personeelskosten. Daarnaast hebben bedrijven moeite om personeel aan te trekken en vast te houden, maar ondertussen loopt de kennis met de vergrijzing de deur uit. Dit gaat op korte termijn al problemen opleveren met de levering van producten of het uitvoeren van onderhoudsreparaties.

Digitalisering kan dienen als middel om deze uitdagingen aan te vliegen; kennis wordt geborgd, klantervaring wordt verbeterd, er ontstaat een ontwikkeling richting een meer service verlenende organisatie waardoor winstmarges flink stijgen. Ook worden kosten, CO2 en de voetprint gereduceerd.

TKI netwerkontbijt

Het TKI netwerkontbijt richt zich op iedereen die zich bezig houdt of wil bezig houden met digitalisering in de maritieme sector. Als het nog onvoldoende duidelijk is wat digitalisering voor jouw organisatie kan betekenen, of als je wel kansen ziet, maar het nog onduidelijk is hoe deze te implementeren. Met de digital maturity scan kun je  kijken hoe jouw organisatie ervoor staat. Deze scan geeft inzicht in de mogelijke ontwikkelingsgebieden en kan gebruikt worden als 0-meting om gestructureerd aan verbeteringen te werken.

Programma

Het TKI netwerkontbijt vindt plaats in de regio Zuid-Holland, de exacte locatie wordt binnenkort bekend. Het ontbijt start om 7:30 en duurt tot 9:30 uur. Deelname is gratis, maar er wordt wel een no-show fee gehanteerd. Kijk hier voor meer informatie en om in te schrijven.