Baanhoekbrug Afb 1 (1) Min

Vaste openingsmomenten Baanhoekbrug: rust in planningen maritieme maakindustrie

27 maart 2024

Vanaf nu zijn er vaste openingsmomenten voor de Baanhoekbrug.

Vanaf nu zijn er vaste openingsmomenten voor de Baanhoekbrug. ProRail heeft laten weten de brug  wekelijks op woensdag tussen 11:02 en 11:22 uur ongeveer twintig minuten te openen. De brug zal alleen open gaan wanneer er aanmeldingen zijn. Deze aanmeldingen moeten voor maandag 10:00 binnen zijn.

Geen aanmeldingen betekent dus geen opening.  Hoe het aanmelden werkt, kun je lezen in het Bericht aan de Scheepvaart (onderaan dit bericht).

Ook zal de brug, vanaf zondag 7 april, iedere zondag tussen 10:17 en 10:57 uur ongeveer veertig minuten open zijn. Voor de openingen op zondag is aanmelding niet nodig. Hoewel aanmelden niet nodig is, is het wel belangrijk op tijd klaar te liggen voor de brug. 

Zowel de openingen op woensdag als de openingen op zondag zijn gepland totdat het herstel van de brug klaar is. Dit is naar verwachting medio mei 2024.

Deze ingeplande en consistente openingen zorgen voor meer rust voor alle partijen. De maritieme maakindustrie kan in haar planningen rekening houden met de openingen en iedereen weet waar hij aan toe is. Dit leidt tot minder vertragingen.

Het is fijn om te zien dat het snelle schakelen van NMT en de samenwerking met ProRail er nu voor zorgen dat de sluiting van deze brug verder zo soepel mogelijk verloopt voor de gedupeerde partijen. Op deze manier kunnen de scheepswerven hun werk blijven doen en wordt de schade zoveel mogelijk beperkt.

Download hier de officiële bekendmaking