Pexels Kin Pastor 777059 (1)

APM Singapore 2024

Beurs 13 - 15 maart 2024

Van 13 t/m 15 maart 2024 vindt de APM (Asia Pacific Maritime) weer plaats in Singapore. APM staat bol van de exportkansen. NMT zet daarom met trots het NL Paviljoen op in het prestigieuze Marina Bay Sands Expo Center. Maak gebruik van ons netwerk en schrijf je in. Meld je aan

APM Singapore

De aankomende editie van APM Singapore staat voor 2024 op de planning. Een beurs gericht op scheepsbouw en de offshore-industrie. Singapore is één van de wereldwijde knooppunten voor spelers binnen de maritieme industrie, en een toegangspoort voor de industrie in de regio. Andere landen waar ook kansen liggen zoals India, Indonesië, Vietnam liggen relatief dichtbij.

Marktinformatie

In Singapore worden reparaties en conversies uitgevoerd aan onder andere olie- en gasplatformen, jack-up rigs en FPSOs. Daarnaast worden er een groot aantal schepen gerepareerd en onderhouden, zoals tankers en LNG-carriers. Het jaar 2022 kenmerkte zich als de ‘revival’ van fossiele brandstoffen. De ‘oil Services markt’, die al sterk herstelde in 2022, zal waarschijnlijk nog verder verbeteren in de komende jaren. Zelfs segmenten als ‘drilling’ en ‘shipping’ beleven een zeer sterke opleving. Sembcorp Marine en Keppel Offshore & Marine zijn erg actief in de energiesector. In de loop der jaren hebben ze zowat elk denkbaar schip gebouwd, verbouwd of gerepareerd: FPSO’s, boorschepen, jack-ups, drijvende LNG-installaties, FSRU’s, en ga zo maar door.

Het leeuwendeel van alle scheepsbouw in Azië vindt plaats in het oosten. In termen van Compensated Gross Tonnage (CGT) is China verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de wereldwijde orderintake en opleveringen in 2022 van commerciële zeeschepen. Na China volgt Zuid-Korea en daarna Japan. Wereldwijd gezien beslaan containerschepen een groot aandeel in de orderboeken in termen van CGT. Verder zijn de orderboeken onder andere gevuld met gastankers, bulkschepen, olie- en chemicaliëntankers, passagiersschepen en ferry’s en de categorie ‘andere niet vrachtschepen’.

Ook op het gebied van reparatie en onderhoud staat Azië bovenaan de ranglijst. China staat met stip op nummer 1 wat dat betreft. 42% van de gerapporteerde reparatie-evenementen vanaf begin 2021 tot en met augustus 2022 zijn toe te schrijven aan in China gelegen werven volgens Clarksons Research. Gevolgd door Turkije (10%) en Singapore (3%).

Kortom: er vindt veel scheepsbouw en scheepsreparatie plaats in Azië.

Deelname is inclusief

  • Standbouw inclusief uiting van je bedrijfslogo en -naam
  • Standinventaris, elektra en verlichting
  • Gezamenlijke centrale lounge met catering (inclusief lunch)
  • NL netwerkreceptie
  • Aanbod NMT reis- en transportarrangement
  • Gezamenlijke PR
  • WiFi beschikbaar in het NL Paviljoen
  • Ondersteuning vanuit NMT

Kosten per m2

  • NMT-leden: € 830,- excl. BTW.
  • Niet-leden, € 930,- excl. BTW.

Prijzen zijn exclusief reis- en verblijfskosten. Er geldt een minimale afname van 9 m2 per bedrijf.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Evy Menheere, Trade Promotion Manager bij NMT via T 088 44 51 014 of E menheere@maritimetechnology.nl

Subsidie voor mkb’ers; Support International Business (SIB) - Collectieve Activiteit

Mogelijk komt uw bedrijf in aanmerking voor de SIB Subsidie Collectieve Activiteit. Met deze regeling kunt u verschillende activiteiten bij het internationaal zakendoen (deels) financieren. De subsidie bedraagt 50% van de kosten, tot een maximum van € 2.500,-.Klik hier voor meer informatie.

Overtuigd? Meld je dan aan