Pexels Samson Bush 2678418

Handelsmissie Cruise industrie Miami 2024

Handelsmissie 8 - 12 april 2024

Deze handelsmissie is interessant voor bedrijven die vooroplopen in verduurzaming van de maakindustrie. De cruise-industrie is volop in de transitie om de komende jaren klimaatneutraal te bouwen en te varen, daarom zijn de cruisemaatschappijen specifiek opzoek naar organisaties met sustainable oplossingen. Kan jouw bedrijf daaraan bijdragen? Dan is dit een uitgelezen kans om direct impact te maken.

Voor deze handelsmissie kan je je niet meer inschrijven.

 

Kosten en voorwaarden deelname
 • €1.500, excl. BTW.
 • Prijs is is exclusief reis- en verblijfskosten. 
 • Wij adviseren 1 persoon per bedrijf.
 • Je krijgt per bedrijf 3 minuten de tijd om je product te pitchen. 
 • Aanmelden mogelijk t/m 15 maart of tot het maximale aantal deelnemers is bereikt.  
 • Bij onvoldoende deelnemers (minimaal 8) kunnen wij de handelsmissie tot uiterlijk 3 weken van tevoren  annuleren.
Deelname is inclusief 
 • Volledig verzorgd programma met afspraken op hoog niveau
 • Vervoer ter plaatste
 • Profielenboekje met bedrijfsprofiel
Programma 

We organiseren deze handelsmissie in samenwerking met het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami. Het programma staat nog niet vast, maar gebaseerd op eerdere edities verwachten bezoeken te brengen aan partijen zoals:

 • Carnival Corp.
 • Disney Cruise Line
 • Royal Caribbean Group en dochtermaatschappijen: Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silver Seas Cruises
 • Holland America Group (Princess, Seabourn & Holland America Line)
 • Norwegian Cruise Line Holdings en dochtermaatschappijen: Norwegian Cruise line, Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises
 • Virgin Voyages.
Subsidie voor mkb’ers

Mogelijk komt jouw bedrijf in aanmerking voor de SIB Subsidie Collectieve Activiteit. De subsidie bedraagt 50% van de kosten, tot een maximum van € 2.500,-.Klik hier voor meer informatie.

Marktinformatie

In het afgelopen decennium is er meer dan 90 miljard dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe cruiseschepen, waarvan sommige schepen nog steeds in aanbouw zijn. Bovendien wordt er aanzienlijk veel geld besteed aan het onderhouden, repareren en herinrichten (refit) van bestaande cruiseschepen. Deze sector vormt dus een aanzienlijke markt! Dit zien we ook terug in de aantal Nederlandse deelnemers aan Seatrade Cruise Global 2024, die zijn aanzienlijk toegenomen.

Momenteel zijn de (meeste) coronabeperkingen over de hele wereld opgeheven. De opleving van passagiersaantallen zorgt voor optimisme voor de toekomst in de cruise markt. Tegelijkertijd zijn er veel inkomsten nodig om te herstellen van de verliezen van de afgelopen jaren en om weer in staat te zijn te investeren in de transformatie naar een klimaat neutrale cruise-industrie. Mensen zijn steeds meer op zoek naar cruise ervaringen en zullen ook steeds gevoeliger worden voor duurzaam reizen. Cruise-exploitanten reageren op deze trend door een bredere differentiatie in hun producten. Duurzaamheid maakt deel uit van de hele cruise-ervaring en wordt, afhankelijk van de cruisebestemming, centraal gesteld in deze ervaring.

De transitie naar een volledig duurzame cruise-industrie worden ondersteund door de ontwikkeling van toekomstbestendige schepen. Deze transformatie staat nog steeds hoog op de agenda van de cruise-exploitanten, maar er moet ook in de bestaande vloot worden geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. We verwachten dat het gebrek aan vraag naar nieuwbouw van cruiseschepen zich zal herstellen in de jaren 2023. Refits en vervangingen van ouder tonnage om de duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken zullen de vraag versterken.

Overtuigd? Meld je dan aan

Deelnemers Handelsmissie Cruise industrie Miami 2024