Arbitrage1

Informatieve NAI sessie

31 januari 2024

Arbitrage lijkt een zeer geschikt alternatief in de wereld van geschillenbeslechting t.o.v. “gewone” rechtspraak. Daarnaast zijn er andere vormen van alternatieve geschillenbeslechting die bedrijven kunnen overwegen, zoals mediation en bindend advies. Meld je aan

Arbitrage betekent rechtspraak door particuliere rechters, arbiters genoemd. Arbitrage vereist een overeenkomst en dient als alternatief voor een procedure bij de overheidsrechter. Arbiters beslissen op de door partijen ingestelde vorderingen in een arbitraal vonnis. De uitspraak is definitief en bindend voor partijen.

Het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) en IRO organiseren in samenwerking met NMT, NWEA en RPPC een informatieve sessie die inzicht geeft in de verschillende vormen van alternatieve geschillenbeslechting en de voordelen die dit partijen kan bieden. We bespreken dit aan de hand van twee panel sessies. De eerste sessie is gericht op de fase van het opstellen van de overeenkomst en de tweede sessie is gericht op de fase nadat een geschil is ontstaan.

Wanneer
Woensdag 31 januari vanaf 14.30 uur

Locatie
DOB-Academy, Raam 180, 2611 WP Delft

Voor wie interessant

Personen die zich bezighouden met het opstellen van grote contracten (legal counsel, procurement, inkoop, finance) Eindverantwoordelijke voor juridische zaken (general counsel, CLO, hoofd juridische zaken, etc.)

Overtuigd? Meld je dan aan

Deelnemers Informatieve NAI sessie