K1A3310 Min (1)

Propulsion Plant Concepts and Basic Ship Hydrodynamics

Training 6 - 7 maart 2024

Aan het einde van deze training ben je in staat om een conceptontwerp te maken voor een scheepsvoortstuwingssysteem. De training wordt in het Engels gegeven door assistent professor Peter de Vos, directeur Studies Marine Technology van de TU Delft. Meld je aan

Voor wie?

Ontwerpers en (sales) engineers die zich bezighouden met de integratie of het ontwerp van maritieme voortstuwingssystemen tijdens de concept- en/of voorontwerpfase. De training is ook interessant voor mensen die tijdens hun (dagelijkse) werk met aspecten van deze systemen in aanraking komen.

Kosten (excl BTW)
  • NMT-leden € 1.350,-
  • Niet-leden € 1.700,-
Trainingsdata en locatie

6 en 7 maart van 09.00 – 17.00 uur, kantoor NMT (of een andere locatie) in Rotterdam

Wat ga je leren?

Tijdens de training leer je over verschillende concepten van aandrijfsystemen en hun belangrijkste componenten, zoals algemene  ontwerpoverwegingen en interactie tussen verschillende componenten. Scheeps-en schroefkarakteristieken zijn de belangrijkste onderwerpen op de tweede dag. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.

  • Maritieme werktuigkunde, voortstuwing & elektrische aandrijfsystemen, dieselmotoren, transmissiesystemen en propellers.
  • Vermogensvraag, last-en aandrijfkarakteristieken.
  • Concepten voor aandrijflijnen: directe aandrijving, tandwielaandrijving aandrijving met meerdere assen en gecombineerde aandrijvingen, elektrische concepten, volledig elektrisch scheepsconcept en hybride aandrijvingen.
  • Weerstand: rompweerstand, invloeden van aangroei en zeegang, interactie scheepsromp en schroef.
Cursusmateriaal

Het boek ‘Design of Propulsion and Electric Power Generation Systems’ en een map met de powerpoint slides kunnen apart besteld worden. 

Trainingsserie Marine Propulsion

Deze training is onderdeel van de trainingsserie Marine Propulsion, een unieke technische en internationaal georiënteerde training over het ontwerpen van van verschillende maritieme voortstuwingssystemen. Je kunt elk van de 4 trainingen los volgen, maar krijgt korting als je er meer volgt:

  • 1 module = volledig bedrag
  • 2 modules = 5% korting op het totaalbedrag van beide cursussen
  • 3 modules = 10% korting op het totaalbedrag van de drie cursussen
  • 4 modules = 15% korting op het totaalbedrag van de vier cursussen

Alle modules waarvoor je je hebt ingeschreven moeten binnen 2 jaar zijn afgerond. De korting wordt verrekend met de laatste factuur.

Subsidie

Als jouw bedrijf onder de CAO Metalelektro of CAO Metaalbewerking valt heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming in de trainingskosten vanuit een van de O&O-fondsen:

Meer weten of benieuwd naar de In-company mogelijkheden?

Neem dan contact op met Marjolein Greve of Louise de Jong, Adviseurs Trainingen op het NMT kantoor via T 088 44 51 000 of academy@maritimetechnology.nl

Overtuigd? Meld je dan aan