Foto Nor Shipping Netwerkdag 2022 800X280

Nor-Shipping 2023 (VOL)

Beurs 6 - 9 juni 2023

Van 6 t/m 9 juni 2023 vindt de beurs Nor-Shipping plaats in Oslo. Nor-Shipping staat bekend als een beurs met een sterke focus op innovatie. Noorwegen is daarnaast vooruitstrevend op het gebied van autonoom varen en Blue Economy. Ook dit jaar organiseert Netherlands Maritime Technology (NMT) tijdens Nor-Shipping een NL Paviljoen op een uitstekende locatie op de beursvloer. Ga jij met ons mee en laat jij de sterke Nederlandse innovatiekracht zien op deze beurs?

Joëlla Lucas

Organisator

Joëlla Lucas Trade Promotion Coordinator +31(0)884451024

Een bericht vanuit de organisatie van Nor-Shipping: ”The response we have received from exhibitors and visitors has been fantastic and meeting current and new contacts face to face again was apparently way overdue! We had 596 exhibitors from 34 countries and 21 015 visits from 83 countries.” Lees hier het bericht verder.

Over Nor-Shipping

Door deel te nemen aan Nor-Shipping kun je in 4 dagen tijd veel potentiële klanten ontmoeten. In 2022 werd Nor-Shipping ingehaald, nadat ze de editie van 2021 moesten uitstellen door Covid. Deze eerste na-covid editie telde ruim 21.000 bezoekers (met 83 nationaliteiten) en bijna 600 exposanten . De beurs is verdeeld in 5 hallen, waarbij elke hal een thema heeft:

 • Hal B – Safety & Rescue
 • Hal C – Shipbuilding & Repair
 • Hal D – Maritime Services & Logistics
 • Hal E – Propulsion & Machinery
 • Hal T – Blue Economy and “tomorrow’s business solutions today”

NL Paviljoen

Het NL Paviljoen staat in hal C op een uitstekende locatie; op een kruising van hoofdgangpaden en tegenover het Noorse Paviljoen. Deelname aan het paviljoen is inclusief:

 • Standbouw inclusief uiting van je bedrijfslogo en -naam
 • Standinventaris, elektra en verlichting
 • Centrale lounge met catering
 • Netwerkreceptie
 • Aanbod transportarrangement
 • Gezamenlijke PR
 • Ondersteuning vanuit NMT

Oppervlakte paviljoen

241 m2

Kosten

De kosten per m2 voor leden van NMT bedragen € 895,- exclusief BTW. De kosten per m2 voor niet-leden bedragen € 995,- exclusief BTW. De minimale afname is 12m2 per bedrijf. Prijzen zijn exclusief reis- en verblijfskosten.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw MKB-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

De Noorse Markt

Noorwegen is een van de weinige landen met een groot maritiem cluster, bestaande uit toonaangevende internationale rederijen, zeevarenden, scheepswerven, maritieme toeleveranciers, scheepsontwerpers, makelaars en aanbieders van verzekeringen en financiële diensten. De scheepsbouw in Noorwegen is heel divers. Zo worden er onder andere expeditie cruiseschepen gebouwd maar ook schepen voor de offshore wind industrie, ferry’s en vissersschepen. Noorwegen kent een aantal belangrijke werven, namelijk: Ulstein Verft, Vard, Vard Brattvaag, Vard Langsten, Vard Søviknes, Havyard Ship Technology, Westcon Yard en Aas Mek. Verksted. Daarnaast zijn er nog tal van andere werven die onder andere kleine werkschepen bouwen. Verschillende partijen houden het orderboek van Noorwegen bij, zie onder andere deze website.

Het land telt ook verscheidende toonaangevende maritieme ontwerpbureaus, zoals Ulstein, Skipsteknisk, Marin Teknikk, Salt Ship Design, Vard Design, Multi Maritime, Polarny Maritime D&E, Deltamarin, NSK Ship Design en Kongsberg. Deze ontwerpbureaus maken uiteraard ook ontwerpen voor schepen die elders in de wereld worden gebouwd, zoals Turkije en Rusland. De Noorse vloot is één van de grootste ter wereld, dit geldt zowel voor Noorse eigenaren als technische managers. In 2019 bestond de vloot van Noorse technische managers uit ongeveer 2300 schepen. Een groot deel van de vloot kan worden onderverdeeld in een aantal scheepstypen, namelijk: passagiersschepen en ferry’s, bevoorradingsschepen voor de offshore, vissersschepen olie/LNG/LPG tankers en general cargo schepen. Veel Noorse short sea schepen zijn relatief oud en aan vervanging toe. Hier liggen dan ook veel kansen voor Nederlandse werven en toeleveranciers. Relevante onderwerpen die spelen onder Noorse scheepseigenaren zijn duurzaamheid, efficiëntie, digitalisering en het koppelen van slimme systemen aan boord.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Trade Promotion Coordinator Joëlla Lucas via T 088 44 51 024 of E lucas@maritimetechnology.nl.

Gerelateerde evenementen