Pexels Willian Justen De Vasconcellos 15829427

Sea Japan 2024

Beurs 10 - 12 april 2024

Van 10 t/m 12 april 2024 vindt de beurs Sea Japan plaats in Tokyo, Japan. Ook dit jaar organiseert Netherlands Maritime Technology (NMT) tijdens Sea Japan een NL Paviljoen op een uitstekende locatie op de beursvloer. Ga jij met ons mee? Meld je aan

Sea Japan 2024

Sinds 1994 wordt Sea Japan gehouden onder verschillende thema's die passen bij de trends van de tijd en de behoeften van de industrie. Sea Japan 2024, de 15e editie, zal zich richten op schone energie en de verschillende opties voor de industrie verkennen. 

De Japanse scheepsbouwmarkt

Met een aandeel van 10% van de wereldwijde orderintake in 2022 behoort Japan tot de top drie grootste scheepsbouwlanden ter wereld. In Japan worden voornamelijk bulkschepen, tankers en containerschepen gebouwd. De orderintake is met 4% gedaald ten opzichte van 2021 naar 3,8 miljoen CGT. Het aantal opleveringen (5,4 miljoen CGT – 411 schepen) in 2022 staat echter nog niet in verhouding met wat er jaarlijks binnenkomt, daardoor is het orderboek weer wat geslonken.

In Japan is er een forse thuismarkt aanwezig, die nog verder wordt versterkt door de omvangrijke kustvaartsector in het land. Momenteel hebben de Japanse scheepseigenaren het op één na grootste aandeel in het wereldwijde orderboek, en laat daarbij Griekenland (derde plek) achter zich. De scheepsbouwindustrie in Japan is bestempeld als strategische sector. Veel orders worden in eigen land uitgezet.

Naast de focus op conventionele ladingschepen krijgen Japanse scheepswerven ook steeds meer de focus op innovatie en hoger technologische schepen. Uiteraard bieden deze nieuwe ontwikkelingen kansen voor Nederlandse bedrijven, die vaak veel expertise hebben op het gebied van innovatie en complexe scheepstypen. Enkele Japanse scheepserven zijn onder andere: Imabari SB, Oshima SB, Mitsubishi HI, Japan Marine United, Onomichi Dockyard, Kawasaki HI, Tsuneishi Zosen, Namura SB, Sasebo HI en Sumitomo, Asakawa SB, Fukuoka SB en Minaminippon. Zie LINK voor meer informatie van Japan Ship Exporters' Association over scheepswerven en de locatie van scheepswerven.

Mocht je naar aanleiding van deze introductie meer statistische informatie willen ontvangen over onder andere de Japanse scheepsbouwmarkt, dan kan dat! Het SEA Europe Market Monitoring rapport 1H 2022 is weer verschenen. De studie en het rapport zijn mede mogelijk gemaakt door NMT in samenwerking met andere leden van en door onze Europese koepelorganisatie SEA Europe. Het rapport is exclusief voor leden en enkel voor intern gebruik. Het rapport kan je opvragen bij  Michel Koopman, marktanalist bij NMT, via koopman@maritimetechnology.nl.

Kosten

Deelname bedraagt € 950,- per m2 excl. BTW en reis- en verblijfskosten voor NMT-leden, voor niet-leden €1050,- per m2 excl. BTW en reis- en verblijfskosten.

Subsidie voor mkb’ers; Support International Business (SIB) - Collectieve Activiteit

Mogelijk komt uw bedrijf in aanmerking voor de SIB Subsidie Collectieve Activiteit. Met deze regeling kunt u verschillende activiteiten bij het internationaal zakendoen (deels) financieren. De subsidie bedraagt 50% van de kosten, tot een maximum van € 2.500,-.Klik hier voor meer informatie.

Overtuigd? Meld je dan aan

Deelnemers Sea Japan 2024

Gerelateerde evenementen