Seatrade

Seatrade Maritime Logistics Middle East 2023

Beurs 16 - 18 mei 2023

Van 16 t/m 18 mei 2023 vindt de beurs Seatrade Maritime and Logistics Middle East plaats in Dubai, UAE. NMT organiseert hier een collectieve MKB Lounge. Meld je aan

Seatrade Maritime Logistics Middle East

Al meer dan twee decennia brengt Seatrade Maritime Logistics Middle East maritieme professionals van over de hele wereld samen.

Seatrade Maritime Logistics Middle East, opgericht in 2008, is uitgegroeid tot het ontmoetingspunt van de branche voor maritieme professionals in de MENA-regio. Het driedaagse evenement biedt een gevarieerde beurs, informatieve conferenties en een overvloed aan strategische netwerkmogelijkheden. Dit jaar keert het evenement fysiek terug naar Dubai.

Marktinformatie

Het Midden-Oosten is een interessante regio op het gebied van offshore olie en gas en scheepsreparatie. De Verenigde Arabische Emiraten fungeert als een groot knooppunt in de regio. In de Verenigde Arabische Emiraten worden veel schepen onderhouden en gerepareerd. Bekende werven zijn onder andere Drydocks World, Goltens en Grandweld Shipyards.

De relatief hoge olieprijs heeft geleid tot een golf van nieuwe investeringen in olie-, gas-, en andere infrastructuurprojecten waardoor er meer vraag is gekomen naar werkboten en serviceschepen. Werven zoals Albwardy Damen in de VAE hebben daar baat bij. Verder worden er in de VAE ook schepen voor de marine gebouwd, Abu Dhabi Shipbuilding is bezig met de bouw van een serie van vier 60 meter lange patrouilleschepen.

Andere grote scheepsreparatiewerven in de regio zijn Arab Shipbuilding & Repair Yard in Bahrein en Asyad Dry Dock in Oman. Ook komt er steeds meer werk van de grond bij International Maritime Industries (IMI) in Saudi-Arabië. IMI is een gezamenlijke onderneming van Saudi Aramco, Lamprell, Bahri en Hyundai Heavy Industries. Verdeeld over 4 zones willen ze schepen en offshore constructies gaan repareren en bouwen.

De vloot van eigenaren uit de Golfstaten telt ongeveer 4000 schepen waarvan iets van 60% van eigenaren uit het VAE. Het gros van de vloot van de VAE bestaat op eerste plaats uit offshore vessels/rigs (AHT, supply vessel, crewboats, drilling rigs), tankers, en sleepboten.

Kosten

Deelname bedraagt € 750,- per organisatie (maximaal 2 personen, iedere extra persoon is € 250,-) excl. BTW en reis- en verblijfskosten voor NMT-leden, voor niet-leden €1250,- excl. BTW en reis- en verblijfskosten.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Evy Menheere, Trade Promotion Manager bij NMT via T 088 44 51 014 of E menheere@maritimetechnology.nl

Overtuigd? Meld je dan aan

Gerelateerde evenementen