NMT Magazine: Willy Wortel op de werf

CEO Patrick Janssens nam in 2007 Shipyard De Hoop – een van de oudste werven van Nederland – over. De werf laat zich niet (alleen) leiden door wetenschappelijke studies of computermodellen, maar experimenteert veel zelf op de werf. “We spelen een beetje Willy Wortel.”

Meer informatie

Elk ontwerp van een nieuw schip – of het nu een riviercruiseschip of een offshoreschip is – begint met een leeg vel papier. Daar zit een gedacht achter, stelt CEO Patrick Janssens van Shipyard De Hoop. “We willen niet op voorhand vasthouden aan bestaande technieken of oplossingen, of achter de computer blijven zitten. We proberen elke keer opnieuw het wiel uit te vinden.”

Shipyard De Hoop, één van de oudste werven van Nederland, heeft geen afdeling innovatie. Alle ruim 160 medewerkers – van de directie tot de werkvloer – kunnen innovatieve oplossingen voorstellen. “Als je een speciale afdeling innovatie hebt, dan denken de andere medewerkers er minder over na. Ik stimuleer als directeur juist dat iedereen met slimmere en betere oplossingen komt.”

 

Weten met wie Shipyard de Hoop samenwerkt en waarom experimenteren het werk zo leuk maakt? Lees hier het hele artikel.

Tekst: Lisette Vos