Opening Skillslab spetterende afsluiter van de Maritime Week

Vandaag is alweer de laatste dag van de Maritime Week. En wat was het een mooie week. We vierden innovaties in het onderwijs en het bedrijfsleven, mochten binnenkijken bij inspirerende organisaties, bezochten bijzondere exposities en zagen veel belangstelling op open dagen. Eén van de hoogtepunten was natuurlijk het Maritime Awards Gala afgelopen maandag. Lees hier meer over de winnaars.

Tijdens het Maritime Awards Gala benadrukte minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) het belang van de sector. Ze overhandigde tevens de Maritieme Monitor en de Havenmonitor. De belangrijkste uitkomst: de maritieme sector laat licht herstel zien in 2017. De omzet groeide met drie procent en de werkgelegenheid bleef gelijk. Nog niet alle sectoren zijn volledig opgekrabbeld na de crisis, maar de werkgelegenheid in de havens is in vergelijking met 2006 met bijna dertig procent gestegen! Ook de maritieme dienstverleners laten groeicijfers zien en bouwen daarmee verder aan de kennisvoorsprong en innovaties waar de hele sector van profiteert.

Scheepswerf van de toekomst

Een mooi voorbeeld van een plek waar kennis en innovatie bij elkaar komen in het onderwijs is het nieuwe Skillslab Maritiem van STC Group. Dit hypermoderne praktijkcentrum op de Lloydstraat in Rotterdam wordt vandaag officieel geopend. Het Skillslab is een innovatieve “scheepswerf van de toekomst”, waar studenten van STC Group én bedrijven kunnen experimenteren, ontwerpen en hun ideeën, prototypes en scheepsmodellen kunnen testen.

De opening vindt plaats tijdens de open dag van de STC Group. Leerlingen en studenten organiseren op alle locaties rondleidingen en verschillende maritieme bedrijven geven voorlichting over stageplaatsen en baankansen. Daarnaast kan iedereen een kijkje nemen in de simulatoren. De STC Group biedt onderwijs voor scheepvaart, transport en havenindustrie van vmbo- tot masterniveau.

Belevenissen

Als afsluiter van de Maritime Week kunnen we iedereen aanraden om de Offshore Experience in het Maritiem Museum in Rotterdam te bezoeken. En neem ook een kijkje bij de tentoonstelling ms Oranje, Koers Gewijzigd in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Echte belevenissen voor het hele gezin, waarin de innovatiekracht van onze sector zelf ervaren kan worden.

Maritiem Week 2019

Dit was de laatste dag van de Maritime Week 2018. De stichting Nederland Maritiem Land blijft zich het hele jaar inzetten voor het belang en de promotie van de Maritieme sector. We kijken nu al uit naar de Maritime Week 2019, van 2 tot en met 9 november. Op het programma staat dan in ieder geval het Maritime Awards Gala en de grote vakbeurs Europort in Ahoy Rotterdam. Wilt u met uw bedrijf, branchevereniging of kennis- of onderwijsinstelling, ook mee doen? Stuur dan alvast een mailtje naar info@maritiemland.nl, dan houden wij u op de hoogte.