Oud-Shipathondeelnemer Jeroen Taen over hoe je in contact komt met young professionals

Dit is Jeroen Taen. Na zijn studie aan de TU Delft en een aantal stages in de maritieme sector is hij nu werkzaam bij Ulstein Design & Solutions B.V. In 2018 heeft hij meegedaan aan de Shipathon. Jeroen vertelt graag over zijn ervaringen en waarom hij het een goed idee vindt voor bedrijven om betrokken te zijn bij de Shipathon 2020.

Hoe kwam je erbij om mee te doen met de Shipathon?

Via de NMT e-mailnieuwsbrief. Ik ben geabonneerd en via deze weg kwam ik de Shipathon tegen. Het sprak me aan en met een aantal jonge collega’s hebben we ons ingeschreven. De seniors van ons bedrijf moedigden ons aan om mee te doen.

Wat vond je van de Shipathon, wat zijn je ervaringen?

Leuk! Ik heb een hoop nieuwe mensen leren kennen. Het fijne vond ik dat je veel andere bedrijven ziet en dat je hiervan veel kan leren. Het is leuk om te zien wat andere mensen doen en hoe zij tegen bepaalde dingen aankijken. Naast de opdrachten van de Shipathon waren er meer activiteiten. Zo konden we meedoen aan verschillende challanges, er was een escape room in een boot en een heerlijke bbq. Alles was goed geregeld, van het eten tot de accommodatie.

“Het is meer dan alleen opdrachten maken, dat maakt de Shipathon zo leuk.”

Zou je bedrijven aanbevelen om te sponsoren?

Jazeker, naamsbekendheid! Het is een grote netwerkbijeenkomst. Het is de kans om in contact te komen met studenten en young professionals. Hoe meer je betrokken bent bij de Shipathon, hoe meer kans je hebt om de juiste personen te leren kennen.

En zou je jongeren ook aanbevelen om mee te doen?

Zeker: Netwerken. Er zijn veel mensen aanwezig uit de sector. Veel bedrijven, een jury, juniors van andere bedrijven, studenten, seniors. Van iedereen valt wat te leren. Wie weet hou je er een baan aan over. Daarnaast is het ook gewoon een leuk evenement!

Heeft de Shipathon invloed gehad op je huidige baan?

We kregen inzicht in rapporten en achtergrond informatie over zero emission ship. Dit inspireerde mij om me meer te verdiepen in alternatieve brandstoffen. Later heb ik deze rapporten nog verder bekeken.

Wil je met jouw bedrijf ook in contact komen met studenten en young professionals?

Kijk dan hier voor meer informatie.

Of bekijk direct onze flyer:

Leaflet Shipathon 2020