Piet Brouwer elektrotechniek levert elektrische installatie diverse vissersschepen

Albert Romkes en hoofdaannemer Hoekman Shipbuilding hebben Piet Brouwer elektrotechniek opdracht gegeven voor de elektrische installatie van de nieuw te bouwen UK-24 “Zuiderkruis”. Piet Brouwer elektrotechniek verzorgt de complete elektrische installatie, inclusief het alarmsysteem, branddetectie, een verlichtingspakket en de complete systeemintegratie van de twinrigger.

De samenwerking met de familie Romkes dateert al van lang geleden. Zo werden in het verleden diverse nieuw- en verbouwprojecten van onder meer de UK-2, de UK-22 en de voormalige UK-24 uitgevoerd. “We zijn oprecht trots dat we wederom een opdracht van Albert Romkes en Klaas Hoekman hebben ontvangen en zien uit naar de uitvoering van het project hier in de haven van Urk”, aldus de directie van Piet Brouwer elektrotechniek. Het casco van de UK-24 wordt dit jaar in Polen gebouwd en de afbouw staat na de zomer van 2019 gepland met oplevering in 2020.

Na de oplevering van de UK-150 zijn ook de werkzaamheden aan boord van de SC-10 succesvol afgerond. Piet Brouwer elektrotechniek leverde de E-installatie voor de viskotter van 32 bij 8,70 meter. De SC-10 van SFB Hecht GmbH is gebouwd door Van Slooten Shipbuilding en hoofdzakelijk bedoeld voor de twinrigvisserij. Medio 2018 leverde Piet Brouwer elektrotechniek de E-installatie voor de UK-150 van Quotter B.V., die ook werd gebouwd door Van Slooten Shipbuilding. De 32 meter lange UK-150 is geschikt voor twinriggen en flyshooten.

In de haven van Urk is de refit van vissersschip GRE-33 “Vertrouwen” succesvol afgerond. Piet Brouwer elektrotechniek plaatste in de machinekamer een nieuw hoofdschakelpaneel met motorstarters voor de hydrauliekpompen. Het voorschip werd in zijn geheel leeggehaald en voorzien van nieuwe schakelpanelen en in het stuurhuis vernieuwde Piet Brouwer de bedieningspanelen. Ook is het bestaande brandalarmsysteem vervangen en uitgebreid en is de nodige binnen- en buitenverlichting vervangen voor LED armaturen.