Praxis Automation Technology een van de hoofdsponsors van het Maritime Awards Gala

Voor hoofdsponsor Praxis Automation Technology is het Maritime Awards Gala een mooie aangelegenheid om de naamsbekendheid verder uit te bouwen. Managing director Terry van Velzen kijkt ernaar uit om het maritieme netwerk weer live te ontmoeten.

“Als Praxis Automation vinden we het belangrijk om de maritieme sector te steunen, in goede en in slechte tijden”, aldus van Velzen. “En daar hoort het steunen van het Gala met ons als een van de hoofdsponsors absoluut bij. We zijn denk ik allemaal de beperkingen die corona met zich meebracht wel een beetje zat. Dus time to change.”

Wat is de innovatieve bijdrage van Praxis Automation aan de Nederlandse maritieme industrie?

“Sinds de oprichting in 1965 is Praxis Automation Technology altijd een zeer innovatief bedrijf geweest. Vanaf de jaren 90 hebben we ons volledig gericht op de maritieme maakindustrie. We zijn inmiddels een top 3 wereldspeler op gebied van machinekamer- en brugautomatisering. Wij zijn geen system integrator, zoals de meeste bedrijven in deze tak van sport, maar een OEM producent van Equipment. Alle hardware- en softwarecomponenten ontwerpen en produceren we in-huis in Leiderdorp.”

Nieuwe productlijn elektrische voorstuwing

Sinds 2017 heeft Praxis de productlijn uitgebreid met elektrische voorstuwing. De eerste hybride elektrische voorstuwingsprojecten leveren ze dit jaar nog af. Van Velzen vertelt graag over de technische ins and outs: “Voor de nieuwe productlijn elektrische voorstuwing hebben we gecertificeerde Lithium Ion Batterijen, AC/DC/AC inverters/frequentieregelaars en permanent magneet motoren tot 500 kW ontwikkeld, in combinatie met DC-bus variabel speed power diesel generators. Dit alles gekoppeld met ons 100 mb automatiseringsnetwerk voor monitoring & control.”