Radio Holland lanceert nieuwe RHRS-2024 Rivierradar op Maritime Industry 17-19 mei

Tijdens Maritime Industry lanceert Radio Holland de nieuwe RHRS-2024 rivierradar. Deze nieuwe rivierradar beschikt over alle vereisten die nodig zijn voor een rivierradar zoals golfonderdrukking, koersvoorspelling, docking-modus, een blackbox en radaroverlay-functie. De RHRS-2024, met de kenmerkende blauwe scanner balk, is ontwikkeld in samenwerking met Furuno. De radar is eenvoudig in gebruik waardoor het analyseren van informatie in een oogwenk mogelijk is.

Meer informatie

Steven Kulk, accountmanager binnenvaart, zegt: “De RHRS2024 heeft, ten opzichte van de RHRS2014, diverse visuele en software matige upgrades gehad en is hiermee klaar voor de toekomst.”

De RHRS-2024 Rivierradar beschikt over een vele kenmerkende functies, waaronder:

Golfonderdrukking

Golfonderdrukking op de rivierradar is op dit moment in de binnenvaart markt van wezenlijk belang. De RHRS-2024 radar beschikt over een functie om de echo’s, afkomstig van bijvoorbeeld hoge golfslag op open water, te filteren op drie verschillende niveau’s. Met het gebruik van deze functie wordt de helderheid van de golven verminderd en wordt voorkomen dat er onnodige echo’s worden weergegeven.

Koersvoorspelling

Indien er twee GPS sensoren of een satteliet kompas worden aangesloten op de radar, kan er gebruik worden gemaakt van de functie koersvoorspelling. Met behulp van deze functie kan de koers en positie over een bepaalde tijd worden voorspeld. Door het gebruik van koersvoorspelling is er inzicht hoe het schip met de huidige snelheid en koersverandering uit een bocht komt.

Blackbox

De RHRS2024 radar beschikt over een beeldopname functie die het radarbeeld opslaat op een SD-kaart. Dit radarbeeld kan handmatig worden opgeslaan of automatisch met interval. Bij de laatste keuze worden de radarbeelden na 24 uur overschreven. Een handige functie bij bijvoorbeeld aanvaringen.

Maak de uitstraling compleet

Het display en het control panel van de RHRS-2024 radar hebben dezelfde uitstraling als de zichtinstrumenten en bedienpanelen van Radio Zeeland. Als de RHRS-2024 wordt gecombineerd met bijvoorbeeld de Titan of Thor lijn van Radio Zeeland dan is er een complete lijn aan boord met hetzelfde uiterlijk.