Reders winnen MKBidee 2019 en ontvangen € 200.000,- uit handen van staatssecretaris Mona Keizer

Een consortium bestaande uit Boomsma Shipping, JR Shipping, Van Wijngaarden Marine Services en 1 OCEAN Coöperatie investeren in ‘s werelds eerste Learning & Intelligence Support App voor de zeevaart. Voor het initiatief ontvingen zij afgelopen maandag een financiële injectie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat van € 200.000,-

LISA

Jan Willem Janné van Van Wijngaarden legt uit: “We ontwikkelen een sectorbreed hybride leersysteem onder de naam LISA: een Learning and Intelligence Support App. Dit is een manier van leren op basis van gedragswetenschappelijke inzichten uit intrapreneurship, game based learning en peer‐to‐peer learning”.

Ton Boomsma van Boomsma Shipping vult aan: “We zijn bijzonder verheugd met deze financiële injectie van het ministerie. Daarmee kunnen we de applicatie verder ontwikkelen en een community creëren waar onze collega’s op een leuke en slimme manier hun kennis kunnen verhogen.”

Harm Mulder van JR Shipping is vooral enthousiast over de goede samenwerking binnen het consortium. “LISA vloeit voort uit de Maritime24 events van 1 OCEAN. De bereidheid om onderling kennis te delen en elkaar te helpen is uniek. Met LISA wordt dit voor alle maritieme professionals toegankelijk.”

Initiatiefnemer Gert Jan Huisink van 1 OCEAN kan niet wachten tot LISA live gaat. “Onze eigen community vormt nu de test-omgeving voor LISA. De komende maanden gaan we die stap voor stap omvormen. Geïnteresseerden kunnen nu al meedraaien door zich te registreren op www.1ocean.nl. Dit project doen we met elkaar, iedereen is welkom.”

Achtergrond

De maritieme sector is een belangrijke sector voor Nederland. Er werken ruim 276.000 personen die samen een productiewaarde genereren van bijna € 50 miljard. De kraamkamer van de maritieme cluster is de zeescheepvaart. De Nederlandse zeescheepvaart telt circa 800 ondernemingen, die samen zo’n 2.000 zeeschepen beheren.

Meer informatie

Gert Jan Huisink |06-10473407 | gertjan@1ocean.nl