Registreer nu voor de exclusieve europort masterclasses

Tijdens Europort 2019 gaan professionals en experts hun kennis en ervaringen met u delen. De Engelstalige masterclasses zijn een efficiënte en inspirerende manier om inzicht te krijgen in technologische ontwikkelingen die een impact gaan hebben op de maritieme sector.

Dinsdag 5 november van 14:30 – 18:00
Naval innovations as source of inspiration

Tegenwoordig investeren regeringen over de hele wereld steeds meer in hun zeestrijdkrachten. Van oppervlakteschepen en onderzeeërs tot kleinere droneschepen; nieuwe oplossingen die onderhoud slimmer maken of de veiligheid van personeel verhogen. Door de geschiedenis heen zijn overheidsorganisaties en toegewijde defensiebedrijven de drijvende kracht achter belangrijke doorbraken geweest. Innovaties die de grenzen van de maritieme sector overschreden en van grote waarde bleken voor de commerciële scheepvaart. Hoe zit het met de toekomst?

Woensdag 6 november van 10:00 – 13:00
Maritime solutions for offshore renewable energy

Tegenwoordig investeren overheden overal ter wereld in toenemende mate van offshore wind, andere bronnen van hernieuwbare energie kunnen offshore worden gegenereerd. Volgens de Blue Growth-strategie van de Europese Commissie tonen schattingen aan dat oceaanenergie, zoals golf- en getijdenenergie, in 2050 tot 10% van de elektriciteitsvraag van de EU zou kunnen dekken. Om zowel wind- als oceaanenergie te genereren in een kostenefficiënte wijze, innovatie in scheepsconcepten, ontwerp en operaties staan ​​centraal in hun zeestrijdkrachten.

Donderdag 7 november van 10:00 – 13:30
Optimizing efficiency of short sea operations

Droge lading, tankers, containerschepen en RO-RO-schepen. De Europese shortsea-vloot bestaat uit ongeveer 4.800 schepen die essentieel zijn voor het vrachtvervoer binnen Europa. Om aan de voorschriften te voldoen en in de toekomst concurrerend te blijven, is optimalisatie van vitaal belang. Innovaties die kosten verlagen en de capaciteit van schepen optimaliseren. Digitalisering opent een wereld van nieuwe mogelijkheden om precies dat te doen.

Vrijdag 6 november van 10:00 – 13:30
Reducing the carbon footprint of ferries and cruise ships

Passagierscomfort en veiligheid, brandstofefficiëntie en duurzaamheid staan ​​bovenaan de cruise- en veerbootsmarkt. Voor operators is energie-efficiëntie van vitaal belang voor hun bedrijf. Niet alleen vanuit kostenoogpunt, maar ook om aan de hoogste serviceniveaus voor hun gasten te voldoen. En om dit te doen zonder de levenslijn van hun bedrijf te schaden: het oceaan- en riviermilieu.