Royal IHC en Arab Potash Company laten snijkopzuiger ALYARMOUK succesvol te water

Op woensdag 16 december jl., hebben de Arab Potash Company (APC) en Royal IHC (IHC) met succes snijkopzuiger ALYARMOUK te water gelaten op de scheepswerf van Royal IHC in Krimpen a/d IJssel.

Meer informatie

Het op maat gemaakte schip is een 3.557 kW CSD en een doorontwikkelde kopie van het baggerschip JARASH, dat IHC in 2018 aan APC heeft geleverd. Als onderdeel van zijn langetermijn-groeistrategie zal APC ALYARMOUK gebruiken op zijn locatie in Jordanië, waar het onder zware omstandigheden gekristalliseerd zout zal snijden en verwijderen.

De ALYARMOUK is de laatste van drie contracten die eerder dit jaar tussen APC en IHC zijn getekend. De eerste was voor een IHC Beaver® 65, een demonteerbare CSD van 2.819 kW die werd aangepast om efficiënt te werken in de Dode Zee. Het tweede contract betrof een driejarige onderhoudsovereenkomst voor de IHC-baggerschepen JARASH en MUTAH, met als doel een afgesproken uptime te bereiken en te behouden.

“We zijn verheugd dat we de volgende fase hebben bereikt in het voltooien van deze zogeheten ‘salt mushroom dredger’ voor APC,” zegt Gerben Eggink, CEO van IHC. “Het is een belangrijke mijlpaal die de sterke en succesvolle relatie tussen onze twee bedrijven bevestigt, en we hopen deze samenwerking in de toekomst voort te zetten. Ik wens de ALYARMOUK en allen die op het schip zullen varen een veilige en behouden vaart.”

“We zijn er trots op om onze relatie met IHC voort te zetten, en schepen zoals de ALYARMOUK zijn essentieel voor onze voortdurende groeistrategie”, zegt APC’s CEO Dr. Maen Nsour. “De ALYARMOUK zal onder uitdagende omstandigheden werken, maar we hebben het volste vertrouwen in IHC als partner en in de betrouwbaarheid van hun technologie.”

Na de tewaterlating wordt de ALYARMOUK in bedrijf gesteld en getest. Na afloop wordt het schip uit het water getild, gedemonteerd en naar Jordanië vervoerd. Wanneer de onderdelen in Jordanië aankomen, wordt de ALYARMOUK weer in elkaar gezet en zal het schip klaar zijn om zijn eerste opdracht uit te voeren, ondersteund door het lokale IHC Jordan-kantoor.