Royal IHC levert 3.000m³ sleephopperzuiger op aan Port Autonome de Douala

Royal IHC (IHC) de 3.000m³ sleephopperzuiger (TSHD) MONT MANDARA overgedragen aan Kameroens Port Autonome de Douala (PAD). De succesvolle oplevering maakt de PAD-vloot compleet, na de eerdere aankopen van een IHC Beaver 50® cutterzuiger en een DMC werkboot in 2019.

Meer informatie

De nieuwe TSHD van PAD is een IHC Easydredge® uit de populaire gestandaardiseerde reeks baggerschepen van IHC, die ideaal zijn voor veelvoorkomende onderhouds- en landaanwinningsprojecten. De MONT MANDARA biedt uitzonderlijke flexibiliteit aan PAD, aangezien deze kan worden aangepast aan haar specifieke werkomgeving. In eerste instantie zal het schip worden gebruikt om essentiële onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan het toegangskanaal naar de haven van Douala-Bonabéri.

Dankzij de hoge mate van samenwerking tussen IHC en PAD werd de sleephopperzuiger extreem snel opgeleverd na het effectief worden van het contract in maart van dit jaar. Het nieuwe schip is gebouwd in Polen, en de proefvaarten zijn in de Baltische zee en voor de Nederlandse kust uitgevoerd, waarna het schip in Nederland is opgeleverd.

Naast de levering van de MONT MANDARA, zal IHC ook een reserveonderdelenpakket, ondersteunende apparatuur en uitgebreide trainingen leveren om het technische personeel van PAD te ondersteunen. “We zijn verheugd om onze uitstekende samenwerking met PAD voort te zetten met de snelle levering van dit nieuwste schip”, zegt Arne de Kock, IHC’s Executive Commercial Director. “Bij IHC blijven we ons volledig inzetten om onze klanten te ondersteunen en de capaciteit van hun baggeractiviteiten te vergroten.”