Royal IHC ontwerpt en levert baggerinstallaties voor Van Oord

Royal IHC heeft de opdracht gekregen voor het ontwerp en de levering van de complete baggerinstallaties voor twee nieuwe LNG-aangedreven sleephopperzuigers van Van Oord. De baggerinstallaties worden geleverd voor de twee 10.500 m3 TSHD’s die Van Oord momenteel bouwt in Singapore.

Meer informatie

“We zijn verheugd dat Van Oord IHC vertrouwt om dit cruciale baggermaterieel voor zijn nieuwe schepen te leveren”, zegt Dave Vander Heyde, Chief Executive Officer van IHC.

De order omvat twee zuigbuisinstallaties met geïntegreerde onderwater baggerpompunit, vier extra onboard baggerpompen en zes jetpompen. De installaties zijn op maat gebouwd met de modernste technologie en volledig geïntegreerd in het ontwerp van de nieuwe schepen. De pompen zijn uitgerust met de nieuwste Curve®-technologie. De Curve®-waaier, met zijn innovatieve vorm en bladkromming, zorgt ervoor dat de pompen uitstekende zuigeigenschappen hebben tijdens de lange levensduur van het product.

Deze order is het resultaat van intensieve samenwerking tussen de projectteams van Van Oord en IHC waardoor het ontwerp perfect is afgestemd op de specifieke vereisten van Van Oord. Het ontwerpteam heeft de optimale balans weten te vinden tussen gewicht, robuustheid en onderhoudsgemak. Dit was alleen mogelijk door de jarenlange operationele ervaring en technische knowhow van IHC en Van Oord te combineren.