Scheepswerf Geertman start digitalisering met Floor2Plan

Met ingang van heden gaat bij Scheepswerf Geertman digitalisering hand in hand met ambacht en vakmanschap. Want bij Geertman wordt sinds kort het schrijven van uren, boeken van materialen en het plannen van klussen en projecten in Floor2Plan gedaan. Het voordeel is dat er altijd direct zicht is op de gemaakte uren en gebruikte materialen per klus en dat het dubbele werk van de papieren lijstjes voorgoed tot het verleden behoort.

Meer informatie

Ambachtslieden ondersteund door digitalisering

René Geertman is de vierde generatie die in het ruim 100 jaar oude familiebedrijf aan het roer staat en die met zijn ondernemerschap een uitgesproken visie heeft op de toekomst. “Wij zien door de tijd heen dat het karakter van onze klanten verschuift in de zin dat de waarde van een voorspelbaar project en een zekere doorlooptijd belangrijker wordt. Een scheepseigenaar is niet alleen schipper maar ook ondernemer. Om aan de vraag van vandaag en die van morgen te voldoen willen we de prestaties van onze werf verder ontwikkelen. Digitalisering biedt daarbij volop potentie zolang deze maar in staat is om zich aan te passen aan de processen en organisatie van onze werf.”

Eenvoud in gebruik staat voorop

Deze vraag past goed bij de expertise van Floorganise dat zich richt op het overbruggen van de afstand tussen kantoor en werkvloer specifiek binnen scheepswerven. “Juist omdat Scheepswerf Geertman korte lijnen kent en kort op het werk zit betekent dit dat onze applicatie uiterst efficiënt en doeltreffend moet zijn wil het geschikt zijn voor gebruik door de lassers, ijzerwerkers en ander collega’s op en rond de werkvloer. Het eenvoudig houden en laagdrempelig houden voor de gebruikers daar lag in dit project de uitdaging voor ons”, zo vertelt Ronald de Vries, die namens Floorganise de coördinatie verzorgde.

Functionaliteiten in gebruik

Met de oplevering bij Scheepswerf Geertman wordt nu gepland in Floor2Plan waarbij klussen per project worden uitgezet in de tijd. De klussen, die voortkomen uit een bibliotheek met vaste werkzaamheden, worden actief gedistribueerd naar de werkvloer waar per medewerker gewerkte tijd en gebruikte materialen wordt ingegeven. Sturen op uren en klussen is daarmee mogelijk. Na een controleslag wordt van deze invoer automatisch een factuur aangemaakt in het boekhoudprogramma Exact.

Perspectief

‘’We zijn net begonnen met het in de praktijk te brengen maar ik zie dat onze mensen het goed oppakken dus mijn gedachten gaan al stiekem uit naar een volgende stap. De mensen van Floorganise zijn erg flexibel en denken volop met me mee. Niet het product maar onze werf staat centraal in de oplossing merk ik”, zo vertelt René.