‘ShipView’ ship to shore-verbinding van Praxis Automation Technology stelt schip succesvol in bedrijf

Praxis Automation Technology is erin geslaagd een DP2-systeem in het Midden-Oosten in bedrijf te stellen via een externe communicatie link met de kantoren in Singapore en Nederland. Dit werd voornamelijk gedaan met het oog op reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie. Hiermee werd de klant geholpen het schip snel in gebruik te kunnen nemen.

Als het gaat om inbedrijfstelling, onderhoud of probleemoplossing van systemen aan boord, moeten ingenieurs normaal gesproken naar het schip reizen en hun taak uitvoeren om de systeemparameters aan boord van het schip aan te passen en af ​​te stemmen. Dit jaar worden de inbedrijfstellings- en onderhoudsdiensten echter sterk beïnvloed door de reisbeperkingen van Covid-19 en de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen van de reders die er de voorkeur aan geven het aantal mensen aan boord zo klein mogelijk te houden. Het is moeilijker geworden om monteurs ter plaatse te krijgen.

Praxis gebruikt hiervoor haar Internet ShipView dienst (ISV). Internet ShipView stelt de scheepseigenaren in staat om de prestaties van het vaartuig te bekijken vanuit hun (thuis)kantoren aan de wal, door de scheepsparameters via internet (4/5G of VSAT) te volgen. Voor servicedoeleinden en software-updates kan de serviceafdeling van Praxis ook inloggen op het Praxis Vessel Management of Dynamic Positioning Systeem voor gevallen waarin ondersteuning bij inbedrijfstelling of probleemoplossing vereist is. Het systeem heeft beveiligde, versleutelde communicatie met wachtwoordbeveiligde dubbele inlogprocedures die worden toegepast ter bescherming tegen onbevoegde gebruikers.

Dankzij het digitale Praxis-netwerk aan boord en de schip-naar-walverbinding via ShipView kan Praxis-automatisering klanten alle voordelen van bewaking en besturing op afstand bieden met mogelijke reiskostenbesparingen.