Sichterman Yachts kiest voor Hull Vane® op al haar motorjachten

Tijdens de METS in november jongstleden heeft Sichterman Yachts een overeenkomst ondertekend met Hull VaneBV om alle toekomstige jachten uit te voeren met de energiebesparende en comfort-verhogende Hull Vane®. Sichterman Yachts is een nieuwe Nederlandse speler in de bouw van motorjachten die buigt op een rijke traditie in de bouw van Lemsteraak zeiljachten. Het bedrijf brengt een range van motorjachten op de markt variërend in lengte van 15 tot 26 meter.

Meer informatie

Bart Rehe, CEO bij Sichterman Yachts: “Ons bedrijf onderscheidt zich door oog voor detail en focus op het vaarcomfort. Net als zeiljachten zijn ook motorjachten bedoeld om de haven uit te varen en het ruime sop te kiezen in allerlei weersomstandigheden. Wij hebben de Hull Vane® geëvalueerd voor onze jachten, en zijn ervan overtuigd dat deze een duidelijke meerwaarde biedt, zowel qua efficiëntie –en dus stil varen –als vaarcomfort. Voor Sichterman Yachts zijn dit geen opties maar hoort dit bij het totaalpakket. Al te vaak zie je dat opties er door tussenpersonen uitgepoetst worden om kosten te besparen, terwijl de eigenaar daar uiteindelijk toch niet mee gediend is. Door al in het ontwerp volledig voor de Hull Vane® te kiezen, kunnen wij een mooie geïntegreerde oplossing aanbieden. Twee Hull Vanes zijn reeds gebouwd voor Sichterman.”

Niels Moerke, mede-eigenaar van Hull Vane BV: “Door de toepassing van de HullVane®zullen de Sichterman jachten minder golven opwekken, een groter bereik hebben op kruissnelheid en een lager brandstofverbruik. Het ondiep-water effect wordt ook sterk gereduceerd door de hoge lift die de Hull Vane®al opwekt op een lage snelheid. Het jacht vaart vlak op alle snelheden en er is geen snelheidsgebied wat vermeden dient te worden, wat men vaak “hump speed” noemt. Een CFD analyse in kopgolven heeft aangetoond dat het stampen op de 17.6 m Sichterman met ca. 15% verminderd wordt door de Hull Vane®, wat maakt dat de boot “zachter geveerd” lijkt. Een hard geveerde sportwagen is leuk, maar niemand rijdt er graag mee over kasseiwegen, en dat is het wateroppervlak nu eenmaal erg vaak.”

Sichterman Yachts is de eerste jachtbouwer die de Hull Vane® standaard toepast op alle daarvoor geschikte jachten in het gamma.